Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Τσίμπησαν λαβράκια από τη λίστα Λαγκάρντ

Στοιχεία 72 επιχειρηματιών, ιδιωτών και άλλων τα ονόματα των οποίων συμπεριλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, θα αποσταλλούν από το ΣΔΟΕ στις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες καταβολής δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Στο πλαίσιο των γενικότερων ελέγχων το ΣΔΟΕ πραγματοποιεί παράλληλους ελέγχους σε σειρά μετώπων που αφορούν την τη λίστα Λαγκάρντ. 

Οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ που ζήτησαν άρση απορρήτου των καταθετών στην τράπεζα HSBC και στις ελληνικές τράπεζες ανέλυσαν όλα τα οικονομικά στοιχεία τους, εντόπισαν τις αποκρύψεις εισοδήματος και απέστειλαν στις εφορίες τα αθροιστικά αποτελέσματα.

Την ίδια στιγμή, όπως αποκαλύπτει το "Βήμα" οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ανακάλυψαν «μαύρη τρύπα» άνω του 1,5 εκατ. ευρώ στο Πολυτεχνείο της Αθήνας. Συγκεκριμένα αποκαλύφθηκε ότι έχουν εξαφανιστεί περισσότερα από 1,5 εκατ. ευρώ από τη διαχείριση χρημάτων στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο και οι υπεύθυνοι του πανεπιστημιακού ιδρύματος θα κληθούν για εξηγήσεις.

Οι υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ εντόπισαν παράλληλα, 3,2 εκατ. ευρώ σε λογαριασμούς δύο ιδιωτών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών προγραμμάτων αλλά και στην προμήθεια οχημάτων του ΗΛΠΑΠ. Στην υπόθεση του ΗΛΠΑΠ μάλιστα βρέθηκαν και τέσσερις off shore εταιρίες στην Κύπρο όπου διοχετεύθηκε μέρος από τις μίζες.

Σε ό,τι αφορά τα αξοπλιστικά, 1,6 εκατ. ευρώ βρέθηκαν στον λογαριασμό υπαλλήλου της εταιρείας του κατηγορουμένου για την υπόθεση των υποβρυχίων Μιχάλη Ματαντού. Η έρευνα στράφηκε και σε ορισμένους από τους 44 εμπλεκόμενους στις μίζες 16 εκατ. ευρώ που διοχετεύτηκαν στη χώρα μας για την προμήθεια το 2001 από γερμανική εταιρία 90 διαξονικών ηλεκτροκίνητων αυτοκίνητων των ΗΛΠΑΠ. Στον λογαριασμό στελέχους της εταιρείας βρέθηκαν 1,6 εκατ. ευρώ σε υπεράκτιες κυπριακές εταιρίες. 

Το ΣΔΟΕ ανακάλυψε ακόμη ότι οδοντίατρος από τα νότια προάστια εμφανίζει προσαύξηση 2,3 εκατ. ευρώ της περιουσίας αλλά και αδήλωτα ποσά ύψους 1,8 εκατ. σε πρώην παράγοντα της ΠΑΕ ΑΕΚ που έχει κατηγορηθεί και για άλλα αδικήματα.





πηγή:koutipandoras.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *