Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Τα θαλασσινά στη διατροφή μας

Αποτελούν τις καλύτερες πηγές πολυακόρεστων λιπαρών

Τα θαλασσινά κατά τη διάρκεια της νηστείας έχουν την τιμητική τους.Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι αποτελούν εξαιρετικές πηγές σιδήρου, βιταμίνης Β12 και υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνης, συστατικά που εκτός νηστείας τα παίρνουμε κυρίως από ζωικής προέλευσης τρόφιμα και κατά συνέπεια λείπουν από το νηστίσιμο διαιτολόγιο.

Ακόμη, αποτελούν από τις καλύτερες πηγές πολυακόρεστων λιπαρών, τα οποία θεωρούνται απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας.

Αν τώρα φοβάστε τη χοληστερίνη σας, για εσάς που δεν είναι ανεβασμένη μην ανησυχείτε, καθώς στοιχεία δείχνουν ότι η χοληστερίνη που παίρνουμε από τις τροφές επηρεάζει τη χοληστερίνη στο αίμα μας σε ποσοστό που δεν ξεπερνάει το 30 %.

Για εσάς τώρα που έχετε λίγο τσιμπημένη χοληστερίνη επιλέξτε το χταπόδι που έχει πολύ μικρές ποσότητες.

Τέλος, να έχετε υπόψη ότι και τα κατεψυγμένα προϊόντα , αν και πολλές φορές φθηνότερα, δεν υπολείπονται θρεπτικά σε σχέση με τα φρέσκα θαλασσινά. 
 
 
 
ΠΗΓΗ: neadiatrofis

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *