Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

DIGEA καλεί Σταύρο…

DIGEA καλεί Σταύρο…Αγαπητέ Σταύρο Θεοδωράκη στις 14 Ιουνίου 2013 με άρθρο σου στοprotagon.gr σημείωνες μεταξύ άλλων: «Η ΕΡΤ πρέπει να επαναλειτουργήσει με άμεση αξιολόγηση του προσωπικού της. Ας το μελετήσουν το σαββατοκύριακο και ας το οριστικοποιήσουν τη Δευτέρα. Δίνοντας, βέβαια, την πολιτική ευθύνη σε ένα καινούριο πρόσωπο - ει δυνατόν κοινής αποδοχής και με την αντιπολίτευση - και όχι σε αυτούς τους υπουργούς που ευθύνονται για το μπάχαλο των τελευταίων ημερών».


Νομίζω ότι έκαναν ότι σε ακούν. Τοποθέτησαν τον συνάδελφό σου Παντελή Καψή (ξέρεις….. του ΔΟΛ), «κοινής αποδοχής» ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, και εννιά μήνες μετά, όλα… ΔΕΝ λειτουργούν στην εντέλεια. Όλα βαίνουν για τη ΔΤ - ΝΕΡΙΤ επιτυχώς εναντίον της. Τα κατάφερε ο Π.Κ., αφού ΔΕΝ λειτουργεί τίποτε.

Θέτω τον παράγοντα ΧΡΟΝΟ, γιατί τότε εσύ το έθεσες ως κρίσιμη παράμετρο. Έλεγες συγκεκριμένα στο ίδιο άρθρο 14 Ιουνίου 2014: «Το κυριότερο όμως τώρα, είναι πότε θα γίνουν όλα αυτά. Ο Σαμαράς θα σου πει τον Σεπτέμβριο και όλοι οι άλλοι λένε αύριο. Είναι και τα δύο λάθος. Ούτε η χώρα μπορεί να μείνει χωρίς δημόσια τηλεόραση 80 μέρες, ούτε όλα μπορούν να γίνουν σε μία μέρα. Μπορούν όμως να γίνουν σε είκοσι! Αρκεί ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης να αποφασίσουν τη Δευτέρα την επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοφωνίας - τηλεόρασης με το καλύτερο δυναμικό της παλιάς ΕΡΤ. Γιατί εδώ υπήρξε μια μεγάλη αδικία. Το καράβι βουλιάζει από τους αργόμισθους και άχρηστους - που διόρισε, κυρίως, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία - αλλά στον βυθό θα πάνε και αυτοί που τόσα χρόνια τραβούσαν το κουπί. Να αρχίσει, λοιπόν, τη Δευτέρα η αξιολόγηση και σε μια εβδομάδα να τελειώσει».

Δυστυχώς Σταύρο ΔΕΝ σε Άκουσαν. Ένιοι των Αχρήστων - Αργόμισθων απολαμβάνουν τη θαλπωρή στο πιλοτήριο της ΔΤ -ΝΕΡΙΤ, ένιοι των κωπηλατών παραμένουν στο βυθό της απύθμενης και εμμονικής εμπάθειας Σαμαρά - Βενιζέλου κατά των «Αριστερών Σκυλιών» της ΕΡΤ και η Χώρα παραμένει χωρίς ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ εδώ και 260 ημέρες. Εκτός και ΑΝ εννοούσες με το άρθρο σου ΤΟΤΕ την ελληνική εκδοχή του BBC, λέγε με ΔΤ - ΝΕΡΙΤ, όπως την βιώνουμε καθημερινά, με τους ραδιοτηλεοπτικούς Παρθενώνες που οικοδομούν Καψής - Προκοπάκης - Φορτσάκης.

Εισέρχομαι στον πυρήνα του Ερωτήματος:

Με όσα έλεγες τότε για το Μαύρο της ΕΡΤ είναι δύσκολο να διαφωνήσει κάνεις. Τα προσυπογράφω ως το «δέον εστί». Αναρωτήθηκες όμως γιατί «Η Εκδίκηση του Αυτονόητου» στην ΕΡΤ για την ΕΡΤ, όπως θα την χαρακτήριζε η ταπεινότητά μου, δεν επήλθε.

Αγαπητέ Σταύρο,

Η συλλογική συνείδηση του παρόντος, μας αξιολογεί όλους. Η πράξη μας είναι η κατάθεσή μας, όχι τα κούφια λόγια. Το προσωπικό παράδειγμα του καθενός είναι ο καλύτερος δάσκαλος για τους άλλους, την κοινωνία, τις επόμενες γενιές.

Εμείς, Οι ΟΡΘΙΟΙ της ΕΡΤ πολιτευόμαστε (έργω, όχι λόγω), δεν αντι-πολιτευόμαστε. Αυτο-προσδιοριζόμαστε ως Κίνημα εργαζομένων για την υπεράσπιση της ΑΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ πληροφόρησης, ως ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ παράγοντας εθελοντικά, χωρίς αμοιβή τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα, εννοούμε στην πράξη, τον αγώνα που αντιπαρατίθεται στο μονοπώλιο της DIGEA.

ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ εννοούμε στην πράξη, τον αγώνα που αποκαλύπτει το μονοπώλιο της DIGEA, το μονοπώλιο της εσωτερικής ραδιοτηλεοπτικής αγοράς, κατά παράβαση κάθε Ελληνικού και Ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου (Συνταγματικού και Κοινού Νομοθέτη).

Το μονοπώλιο αυτό της DIGEA, που ενώ ομνύει στον ελεύθερο ανταγωνισμό της αγοράς υμνώντας τον, φροντίζει την ίδια ώρα να εξαφανίζει τους ανταγωνιστές και πρώτον από όλους τον κύριο παίκτη, αυτόν που εκφράζει το δημόσιο συμφέρον, την ΕΡΤ. Για να μπορεί αυτό το μονοπώλιο, χωρίς ενοχλητικές παρουσίες, να διαπλέκεται και συναλλάσσεται αιμομικτικά με την πολιτική εξουσία, αντί να την ελέγχει.

DIGEA καλεί Σταύρο… για Συνεννόηση…

Ως γνωστό ν(ξέρεις εσύ Σταύρο) η Digea S.A κηρύχθηκε μοναδικός υπερθεματιστής του τηλεοπτικού ψηφιακού φάσματος. Η εταιρεία πάροχος δικτύου, με μετόχους τους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας Mega, ΑΝΤ1, Star, ΣΚΑΙ, Alpha και... Alter ήταν η μόνη εταιρεία που κατέθεσε φάκελο ενδιαφέροντος. Η Digea, με μετόχους τους ίδιους τους πελάτες της(Πελάτες Μου.. όπως εκραύγαζε και ο μέγας αείμνηστος Βέγγος), είχε προλάβει να προετοιμαστεί σε όλα τα επίπεδα. Ο έτερος προνομιακός συνομιλητής, η ΕΡΤ Α.Ε, εξαφανίστηκεαπό το προσκήνιο με την πολιτική απόφαση του Λουκέτου της.... ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;

Σταχυολογώ όρους-κλειδιά από το μανιφέστο σου: «συνεργασία, συμφωνία, συνεννόηση».Ποιοι με ποιους θα συνεργαστούν; Ο απολυθείς-βιασθείς δεν επιχειρεί να ξανακάνει έρωτα με τον βιαστή του. Το χέρι με ονοματεπώνυμο(Σαμαράς-Βενιζέλος) που έσπρωξε περισσότερους από 4000 ανθρώπους στην αυτοκτονία δεν το φιλάς. Οι Κυβερνητικοί Μινώταυροι που κανιβαλίζουν την ίδια την Κοινωνία τρεφόμενοι από τις σάρκες της και οδηγούν(κατά Προβόπουλο), το μισό πληθυσμό της χώρας κάτω από τα όρια της φτώχειας, πώς ακριβώς ΕΝΝΟΕΙΣ ότι θα συνομιλήσουν, θα συνεργαστούν και θα συνεννοηθούν με αυτούς των οποίων τις ζωές αδίστακτα και προκλητικά διαλύουν; 

Δεν είμαστε στο πεδίο της ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ με την παρούσα κυβερνητική εξουσία. Είμαστε στο πεδίο της ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ και μάλιστα Μετωπικής με αυτήν. Μια εξουσία με αυτά τα χαρακτηριστικά του αυταρχικού, μνημονιακού κανιβαλισμού δεν συνδιαλέγεται-ισοπεδώνει, δεν συζητά-αποφασίζει, δεν συνεργάζεται-επιβάλλει. Η Πορεία για τον τόπο προς ό,τι περιγράφεις αφορά το ΜΕΤΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Αγαπητέ Σταύρο, το λεωφορείο για την «Εκδρομή στο Σούνιο» που περιγράφεις, δεν χωρά τους Σαμαρά-Βενιζέλο. Αν σκέπτεσαι να τους κόψεις εισιτήριο θα ήταν έντιμο να το γνωρίζουμε.



Του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, δημοσιογράφου της ελεύθερης ΕΡΤ








πηγή:ertopen.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *