Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών στο «Χατζιδάκειο Φεστιβάλ» της Ξάνθης

Το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών συμμετέχει στις τριήμερες εκδηλώσεις του «Χατζιδάκειου Φεστιβάλ» της Ξάνθης, από 28 έως 30 Απριλίου 2014.

Το Χατζιδάκειο Φεστιβάλ – Ξάνθη: «Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» φιλοδοξεί να αποτελέσει τον ετήσιο τόπο συνάντησης, καλλιτεχνικής έκφρασης, ποιοτικής ψυχαγωγίας και πρωτότυπης εκπαιδευτικής δράσης μαθητών και εκπαιδευτικών των Μουσικών Σχολείων, καθώς και λοιπών εμπλεκόμενων στο χώρο της μουσικής τέχνης. Με τη συλλογική προσπάθεια φορέων της εκπαίδευσης και της τοπικής κοινωνίας το Φεστιβάλ έχει στόχο να προσελκύσει μαθητές και μαθήτριες από τα Μουσικά Σχολεία όλης της χώρας, και παράλληλα να προβάλει την πόλη του Μάνου Χατζιδάκι, την Ξάνθη.

Επί τρεις μέρες οι γειτονιές της Ξάνθης θα αντηχήσουν από συναυλίες μαθητών Μουσικών Σχολείων με τις αθάνατες μελωδίες των έργων του Μάνου Χατζιδάκι, υπό τις οδηγίες του γνωστού συνθέτη Νίκου Κυπουργού και της Σχολικής Συμβούλου Μουσικών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Παναγιώτας Τηγανούρια. Παράλληλα, τιμώντας τη μνήμη του μεγάλου μουσουργού, θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις και ομιλίες γύρω από τη ζωή και το έργο του Έλληνα συνθέτη και διανοούμενου, με στόχο τη διατήρηση της μνήμης και τη δημιουργία πηγής έμπνευσης για τους νεότερους.

Το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών, ως «πρεσβευτής» της μουσικής εκπαίδευσης της Πέλλας, ανταποκρινόμενο στη σπουδαία αυτή πρόσκληση-πρόκληση συμμετέχει με 36 μαθητές του, α) παρουσιάζοντας την Τρίτη 29 Απριλίου στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης μουσικό πρόγραμμα και β) στελεχώνοντας την Τετάρτη 30 Απριλίου την μεγαλειώδη ορχήστρα-χορωδία 350 Μουσικών, η οποία υπό την διεύθυνση του συνθέτη Νίκου Κυπουργού θα παρουσιάσει έργα του Μάνου Χατζιδάκι.

Η Διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών, ο σύλλογος διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων εύχονται καλή επιτυχία στους μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν και παράλληλα συγχαίρουν τους διοργανωτές, που είναι: η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης, η Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης, ο Δήμος Ξάνθης, ο Δήμος Αβδήρων, το Επιμελητήριο Ξάνθης, το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου Ξάνθης. Τέλος, απευθύνει ένα μεγάλο «μπράβο» στο Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης κ. Κακάρα Ιωάννη για τον άψογο συντονισμό της διοργάνωσης.

Ο Διευθυντής

Μιχαηλίδης Μενέλαος



ΠΗΓΗ: logospellas.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *