Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Απεργιακές συγκεντρώσεις του Π.Α.ΜΕ. την Πρωτομαγιά σε Έδεσσα και Γιαννιτσά

ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ - ΤΙΜΗΜΕΝΗ ΕΡΓΑΤΙΑ Οργάνωση κι αγώνας για αξιοπρεπή δουλειά και ζωή! 

Φέτος συμπληρώνονται 128 χρόνια πάλης και δράσης από την 1η Μάη του 1886 στο Σικάγο που η εργατική τάξη έδωσε το αίμα της για το 8ωρο. Η Πρωτομαγιά έγινε μέρα - σύμβολο για τους εργάτες, γιατί ποτίστηκε με το αίμα χιλιάδων εργατών από το Σικάγο του 1886 μέχρι την Καισαριανή του 1944 και στους αγώνες που συνεχίζει να δίνει μέχρι σήμερα η εργατιά σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι μέρα τιμής για τους χιλιάδες νεκρούς της εργατιάς και σαν τέτοια θα συνεχίσει να καταγράφεται. Τίποτα και κανένας δεν μπορεί να σβήσει την Εργατική Πρωτομαγιά. Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, τιμάμε και διεκδικούμε αιτήματα που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας. 

Η Τοπική Γραμματεία Πέλλας του ΠΑΜΕ στέλνει ταξικό, αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους εργαζόμενους, σε κάθε συνάδελφο και κάθε συναδέλφισσα που πολεμά καθημερινά για να διεκδικήσει το μεροκάματο, σε κάθε αγωνιζόμενο εργαζόμενο κι εργαζόμενη που δε σκύβει το κεφάλι και παλεύει να ανατρέψει τις συνταγές των καπιταλιστικών κυβερνήσεων και τους καλεί να τιμήσουν αυτή τη μέρα με απεργία, με τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση του Π.Α.ΜΕ. 

Η φετινή Πρωτομαγιά να αποτελέσει σημαντικό βήμα στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, στην κλιμάκωση των αγώνων για την απόκρουση της αντεργατικής καταιγίδας, για να δοθεί απάντηση στην επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη στα δικαιώματά της. Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη της χώρας μας κάτω από επικίνδυνες συνθήκες. Έχουμε την νέα ΕΓΣΣΕ με 586 ευρώ μικτά και 511 για τους νέους, πλέον και με τη βούλα της ΓΣΕΕ, το πάγωμα των τριετιών, το χτύπημα του επιδόματος μητρότητας και των οικογενειακών επιδομάτων. Ο πολλαπλασιασμός των απολύσεων, η μαζική απλήρωτη εργασία, η φορολογία, η ακρίβεια φανερώνουν πως η επίθεση θα συνεχίζεται αμείωτα όσο ο εργαζόμενος λαός δεν αξιοποιεί τη δύναμη που έχει στα χέρια του. Πρέπει να σημάνει συναγερμός! Αυτές τις μέρες, εργοδότες και καπιταλιστικές κυβερνήσεις θέλουν να τσακίσουν το δικαίωμα στην απεργία. Γι’ αυτό και πιέζουν να καταργηθεί το "δικαίωμα στην απεργία". Το δικαίωμα στην απεργία δεν το χάρισε καμία κυβέρνηση και κανένας διεθνής οργανισμός. Το κατάκτησαν οι εργαζόμενοι με τους σκληρούς αγώνες τους και μόνο με τους αγώνες των εργαζομένων θα συνεχίσει να υπάρχει! Δεν υπάρχει λόγος η εργατική τάξη σήμερα να ζει στη φτώχεια, την ανεργία, να αντιμετωπίζει την πείνα, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, να στερείται δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία. Το μέλλον της εργατικής τάξης δεν είναι η εκμετάλλευση και η καπιταλιστική βαρβαρότητα. Αν για το κεφάλαιο είναι ευκαιρία να ξεμπερδέψει με εργασιακά και άλλα δικαιώματα, για τους εργαζόμενους είναι ευκαιρία να παλέψουμε για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που στο επίκεντρο θα έχει τον άνθρωπο και όχι τα κέρδη. 

Εμείς έχουμε χρέος να αλλάξουμε τους συσχετισμούς δύναμης σε όλα τα επίπεδα. Το χρωστάμε στους νεκρούς της τάξης μας. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να ενωθούν κάτω από τις σημαίες του Π.Α.ΜΕ. Να απεργήσουν, να βγουν στο δρόμο και να διαδηλώσουν μαχητικά, να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην απεργία, να παλέψουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για συνδικαλιστικές ελευθερίες και κοινωνικά δικαιώματα. Για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση. 

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. 

● ΕΔΕΣΣΑ - «Μικροί Καταρράκτες» στις 11 π.μ. 

● ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ - Πλατεία ΕΠΟΝ ( Πεζόδρομος ) στις 11 π.μ.



ΠΗΓΗ: dhmoths.blogspot.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *