Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Τροπολογία – «δούρειος ίππος»: Έτσι θα μας πάρει τα σπίτια το Δημόσιο

Τι αναφέρουν οι τροπολογίες που κατατέθηκαν στη Βουλή.


Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Το υπουργείο Οικονομικών μας καλεί να παραχωρήσουμε τα σπίτια μας στο Δημόσιο σε περίπτωση που δεν έχουμε να εξοφλήσουμε τον φόρο κληρονομιάς!

Βάσει των τροπολογιών οι οποίες κατατέθηκαν το βράδυ Πέμπτης στην Βουλή, καθιερώνονται νέα ήθη και έθιμα στην πληρωμή των φόρων.

Συγκεκριμένα όσοι είχαν περιστασιακή απασχόληση με μικρό εισόδημα θα φορολογηθούν ως μισθωτοί και όχι ως ελεύθεροι επαγγελματίες, αποφεύγοντας έτσι την καταβολή του φόρου.

Ωστόσο αυτό που κάνει μεγαλύτερη εντύπωση από όλες τις ρυθμίσεις είναι η εξόφληση του φόρου κληρονομιάς.

Εάν ο πολίτης αδυνατεί να τον πληρώσει με αίτησή του μπορεί να μεταβιβάσει το ακίνητο ή άλλο εντός σχεδίου πόλεως στο Δημόσιο,, χωρίς όμως το Δημόσιο να του καταβάλει οποιαδήποτε διαφορά στην τιμή!

Δηλαδή στην περίπτωση που κάποιος οφείλει 20.000 φόρο κληρονομιάς και το ακίνητό του έχει αντικειμενική αξία 100.000 ευρώ δεν θα έχει καμία αξίωση από το ελληνικό Δημόσιο!

Αδικία; Όχι δα... 
 
 

ΠΗΓΗ: newsbomb

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *