Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Επιφυλάξεις ΚΕΔΕ για την αξιολόγηση στους ΟΤΑ

Τις επιφυλάξεις της για την εφαρμογή του συστήματος αξιολόγησης των υπαλλήλων στους ΟΤΑ μεσούσης της προεκλογικής περιόδου εκφράσει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). 

Με αφορμή την εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που αφορά στην αξιολόγηση του προσωπικού των υπηρεσιών των ΟΤΑ, η ΚΕΔΕ απέστειλε προς τον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επιστολή.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «σύμφωνα με το αυστηρό χρονοδιάγραμμα που επιβάλλει η εγκύκλιος που αφορά στην αξιολόγηση του προσωπικού των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α., η υλοποίηση όλων των διαδικασιών και των σταδίων αξιολόγησης, συντελείται από τα μέσα Απριλίου έως το τέλος Μαΐου. Δηλαδή, η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να εφαρμόσει για πρώτη φορά ένα νέο σύστημα αξιολόγησης μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ορθή αξιολόγηση του προσωπικού.

Η ΚΕΔΕ υπενθυμίζει διαχρονικά και συγκεκριμένα ότι το ισχύον νομικό πλαίσιο, (Ν. 2190/1994 και Ν. 3870/2010) απαγορεύει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου την έκδοση πράξεων που αφορούν σε οποιαδήποτε μεταβολή της υπηρεσιακής κατάστασης του προσωπικού. Και αυτό για να προφυλάξει τους υπαλλήλους και τις υπηρεσίες από αυθαίρετες και χαριστικές μεταβολές.

Επί της ουσίας της αξιολόγησης, η ΚΕΔΕ διατηρεί τις επιφυλάξεις της για την αντικειμενικότητα του συστήματος αξιολόγησης και ιδιαίτερα για το πρώτο στάδιο που αφορά στον επιμερισμό ποσοστών.

Η ΚΕΔΕ, προκειμένου να αποφευχθούν διαμαρτυρίες και ενστάσεις, αλλά και η προεκλογική περίοδος να εξελιχθεί ομαλά, καλεί τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης να αναθεωρήσει το χρονοδιάγραμμα της εγκυκλίου του και να ορίσει, αμέσως μετά τις εκλογές, συνάντησή του με την ΚΕΔΕ προκειμένου να συζητηθούν ορισμένες πτυχές της διαδικασίας αξιολόγησης.

Η ΚΕΔΕ, υπενθυμίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι, πάγια θέση της είναι να εφαρμοστεί επιτέλους ένα δίκαιο και αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης προσωπικού, που θα συμβάλει στην αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και των προσφερομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Τέλος, η ΚΕΔΕ καλεί όλους τους Δημάρχους, ενόψει και της συνάντησης αντιπροσωπείας της με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, να απέχουν, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, από την εφαρμογή της εγκυκλίου για την αξιολόγηση του προσωπικού».



ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *