Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στο Γ.Ν. Έδεσσας μετά από πρόσκληση του Γιάννη Ιωαννίδη

Όταν στις 11 Απριλίου ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης, επισκέφθηκε μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Ανδρίτσο το νοσοκομείο Έδεσσας, διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί η μονάδα τεχνητού νεφρού. Στο ημιυπόγειο του κτιρίου, σε έναν περιορισμένο χώρο, ασθενείς και γιατροί πάσχιζαν για το καλύτερο αποτέλεσμα ενώ το αίτημά τους για μεταφορά της μονάδας σε κατάλληλο χώρο, στο ισόγειο, έπεφτε στο κενό. Η μελέτη του έργου ήταν έτοιμη αλλά δεν υπήρχαν τα κονδύλια.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης προσκάλεσε άμεσα τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη να επισκεφθεί το νοσοκομείο Έδεσσας και να δώσει επί τόπου λύση σ' αυτό το χρονίζον σοβαρό πρόβλημα. Όπερ και εγένετο. Ο κ. Γεωργιάδης συνοδευόμενος από το Γιάννη Ιωαννίδη, το Γιάννη Ανδρίτσο το Διοικητή του νοσοκομείου Ηλία Τσιαμήτρο και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους επισκέφθηκε τη μονάδα τεχνητού νεφρού και συνομίλησε με ασθενείς που υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση.

Ο Υπουργός χαρακτήρισε το έργο «πρώτη προτεραιότητα» για το Υπουργείο Υγείας και αφού ευχαρίστησε το Διοικητή για την ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης, δεσμεύτηκε ότι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα ανακοινώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αναβάθμιση της μονάδας τεχνητού νεφρού. Ο Γιάννης Ιωαννίδης σχολίασε τη συνέπεια του Υπουργού Υγείας και ο Γιάννης Ανδρίτσος έδειχνε φανερά ανακουφισμένος για το γεγονός ότι ένα σημαντικό πρόβλημα, που αφορά στην υγεία των ανθρώπων, βρίσκει το δρόμο της επίλυσής του.

Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης έφθασε το μεσημέρι της Πέμπτης στο νοσοκομείο της Έδεσσας, όπου τον υποδέχθηκαν θερμά ο Διοικητής του ιδρύματος, εργαζόμενοι, ασθενείς και αρκετός κόσμος.


ΠΗΓΗ: edessanews.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *