Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Νέα θεατρική παράσταση από τους Ερωτέχνες Αλμωπίας

Οι "Ερωτέχνες Αλμωπίας" συναντούν τον Κώστα Μουρσελά

Ο Κ.Μουρσελάς γεννήθηκε στον Πειραιά,τον Ιανουάριο του 1932. Είναι πτυχιούχος της Νομικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1969,άρχισε να ασχολείται αποκλειστικά με την πεζογραφία και την συγγραφή θεατρικών έργων όπως:

Η Κυρία δεν πενθεί-Ενυδρείο-Επικίνδυνο Φορτίο-Ω τι κόσμος μπαμπά-Οι φίλοι-Μαχαίρι στο κόκαλο και πολλά άλλα έργα του παίχτηκαν από το Εθνικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος,από το Θέατρο Τέχνης,από το Εθνικό Θέατρο, από Δημοτικά Θέατρα,καθώς κι από θιάσους του εξωτερικού.

Έχει γράψει και σενάρια τηλεοπτικών παραγωγών,από τα οποία παίχτηκαν ή εκδόθηκαν σε βιβλία,όπως οι "Μικρές αγγελίες",η Σατυρική σειρά "Εκείνος κι Εκείνος", η σειρά "Βαμμένα κόκκινα μαλλιά" και πολλά άλλα.

Επίσης έχει γράψει αισθητικά δοκίμια και πολλές επιφυλλίδες στην εφημερίδα "Τα νέα".

Εντυπωσιακά είναι και τα 130 μονόπρακτα του συγγραφέα,από τα οποία,οι "Ερωτέχνες Αλμωπίας" ξεχώρισαν και σας παρουσιάζουν τα εξής:

-Το δίκανο.
-Η διακοπή ρεύματος.
-Η Μπουχάρα.
-Η απαρηγόρητη Χήρα.

Στα μονόπρακτα αυτά, βλέπουμε ξεκάθαρα την παθογένεια της σύγχρονης μεταπολεμικής Ελληνικής Κοινωνίας. Την επανάσταση του καναπέ, τον βολεμένο Έλληνα, την εκμετάλλευση του πόνου του διπλανού μας για το δικό μας όφελος και την χρεωκοπία κάθε κοινωνικής ευπρέπειας, προκειμένου να εγκατασταθούμε στην κορυφή της Κοινωνικής Πυραμίδας.

Ευχαριστούμε θερμά τον Κ. Κώστα Μουρσελά,για την ευγενική παραχώρηση των Πνευματικών δικαιωμάτων των έργων.
 
 

1 comments:

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *