Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Σημαντικές αλλαγές στο χώρο των Supermarkets - Ποιες αλυσίδες επεκτείνονται

Σημαντικές αλλαγές ετοιμάζονται στο χάρτη του λιανεμπορίου στη χώρα μας μέσα στους επόμενους μήνες και ειδικότερα στον τομέα των σουπερμάρκετ, όπου ήδη οι μεγάλες αλυσίδες ετοιμάζονται
για νέες επιθετικές και επεκτατικές κινήσεις.

Έτοιμος για να "σπάσει"τα σύνορα της Αττικής είναι ο Σκλαβενίτης. Την ίδια ώρα μία ανάσα από την Αθήνα βρίσκεται η αλυσίδα σουπερμάρκετ Μασούτης μετά την απόκτηση και λειτουργία τεσσάρων καταστημάτων στην Εύβοια στο τέλος Μαρτίου. Εν τω μεταξύ την τύχη της στην πρωτεύουσα δοκιμάζει η Κρητική Χαλκδιάκης η οποία διαθέτει ήδη δύο καταστήματα και ετοιμάζεται για τη δημιουργία τριών ακόμη.

Eιδικότερα το πρώτο βήμα της εκτός Αττικής αναμένεται να κάνει μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα η αλυσίδα σούπερμάρκετ Σκλαβενίτης, δημιουργώντας το πρώτο κατάστημα της στην Κόρινθο στα τέλη του έτους ή στις αρχές του 2015 ενώ στα σχέδια είναι και η δημιουργία νέων αποθηκών στους επόμενους μήνες προκειμένου αυτές να στηρίξουν το νέο επενδυτικό βήμα της αλυσίδας.Να σημειωθεί ότι η αλυσίδα έχει επενδύσει τα τελευταία χρόνια 180 εκατ. ευρώ, πέρυσι αύξησε το ανθρώπινο δυναμικό της κατά 1.100 άτομα (σ.σ. σήμερα η αλυσίδα απασχολεί 8.600 εργαζομένους). Μάλιστα στην Αττική και μέσα σε διάστημα επτά ετών και εν μέσω κρίσης σχεδόν τριπλασίασε το δίκτυο των καταστημάτων της και από 38 που αριθμούσε το 2007 στο τέλος του 2013 αριθμεί 110 σημεία.

Την ίδια ώρα η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα Μασούτης με παρουσία σε Μακεδονία, Θράκη, Ηπειρο, Θεσσαλία, Λέσβο και Λήμνο, εγκαινίασε την παρουσία της στη Στερεά Ελλάδα με τα καταστήματα στην Εύβοια και σχεδιάζει να επεκταθεί και στο λεκανοπέδιο Αττικής. Πριν από την είσοδό της στην πρωτεύουσα η Μασούτης σκοπεύει να ανοίξει καταστήματα σε άλλες πόλεις της Στερεάς Ελλάδος, όπως Λαμία και Θήβα. Σημειώεται ότι η οι πωλήσεις της αλυσίδας αοπό 573 εκατ. ευρώ το 2008 διαμορφώθηκαν πέρυσι στα 738 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη πλευρά η Κρητική αλυσίδα Χαλκδιάκης, που ξεκίνησε στα τέλη του 2013 τη δραστηριοποίησή της στην Αθήνα, μετά τα δύο καταστήματα σε Χαλάνδρι και Γλυφάδα βρίσκεται σε αναζήτηση του κατάλληλου ακινήτου για να ανοίξει το τρίτο της κατάστημα, στην Κηφισιά. Στα σχέδια της κρητικής εταιρείας είναι να ανοίξει συνολικά στην πρωτεύουσα πέντε καταστήματα.

Σήμερα η κρητική αλυσίδα διαθέτει δίκτυο 38 καταστημάτων σούπερ μάρκετ στην Κρήτη, στα οποία απασχολούνται περί τα 940 άτομα. Το 2012 ο κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 130,91 εκατ. ευρώ.

Τέλος, συνέχεια εξαγορών και από την Μαρινόπουλος η οποία προ ημερών ανακοίνωσε την πρόθεση εξαγοράς της αλυσίδας «Λάρισα Super Market», η οποία διαθέτει 42 καταστήματα. Πρόκειται για την δεύτερη εξαγορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα για την αλυσίδα Μαρινόπουλος. Είχε προηγηθεί η συμφωνία με την αλυσίδα Εlite-Αριάδνη, έτσι ώστε τα επτά καταστήματα που διαθέτει στην Κρήτη (έξι στο Ηράκλειο και ένα στη Χερσόνησο) να λειτουργούν πλέον ως καταστήματα της Μαρινόπουλος μέσω του συστήματος δικαιόχρησης (franchising).


ΠΗΓΗ: fpress.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *