Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Γιώργος Καρασμάνης: Επανεξετάζονται τα κριτήρια χορήγησης σύνταξης του ΟΓΑ στους ανασφάλιστους υπερήλικες

Ως γνωστόν, ο Γιώργος Καρασμάνης με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, την οποία προσυπέγραφαν και άλλοι δώδεκα συνάδελφοί του Βουλευτές, ζητούσε από τους αρμόδιους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και Οικονομικών την επανεξέταση των κριτηρίων, βάσει των οποίων αποκλείστηκαν από την καταβολή σύνταξης από τον ΟΓΑ χιλιάδες ανασφάλιστοι υπερήλικες, γεγονός το οποίο έχει οδηγήσει τους ανθρώπους αυτούς σε απόλυτη οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.

Στην απάντηση που έδωσε στην ερώτηση αυτή ο Υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης αντιμετωπίζει θετικά το συγκεκριμένο ζήτημα, αφού μεταξύ άλλων αναφέρει:

«…Τα κριτήρια χορήγησης σύνταξης στους ανασφάλιστους υπερήλικες επανεξετάζονται, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους ιδίως αυτές που αφορούν στην προϋπόθεση της εικοσαετούς διαμονής στη χώρα μας και στη λήψη σύνταξης από οποιαδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης, ή το Δημόσιο στην Ελλάδα, ή το εξωτερικό ».

Επιπλέον, πρόσφατα ψηφίσθηκε διάταξη στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία παρατείνονται μέχρι 28/02/2015 οι παροχές ασθενείας σε όσους ανασφάλιστους υπερήλικες διακόπηκε η χορήγηση σύνταξης και επανεξετάζονται οι προϋποθέσεις για την επαναχορήγησή της.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *