Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Αφιέρωμα: Η ιστορία της Google

Η Google αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία και ταυτόχρονα το μεγαλύτερο Brand Name στην αγορά εργασίας βάση του τεχνολογικού τομέα τον οποίο αντιπροσωπεύει.
Όλα άρχισαν όταν δύο διδακτορικοί φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Stanford, o Larry Page και ο Sergey Brin συνειδητοποίησαν ότι η ιντερνετική μηχανή αναζήτησης Alta Vista δεν μπορούσε να αντιπροσωπεύσει τα θέλω των χρηστών.

Έτσι άρχισαν να αγοράζουν υπολογιστές του οποίους τους χρησιμοποιούσαν σαν servers προκειμένου να κατεβάσουν όλον τον παγκόσμιο ιστό, ο οποίος αποτελείται από εκατομμύρια ιστοσελίδες.

Στην συνέχεια δημιούργησαν τον αλγόριθμο Page Rank ο οποίος έτρεχε για αναζήτηση και την παρουσίαση των δεδομένων τα οποία ζητούσε ο χρήστης.

Στην αρχή του project τους, αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα καθώς κανείς δεν ενδιαφερόταν να χρηματοδοτήσει μία ακόμα μηχανή αναζήτησης. Όλα αυτά μέχρι που ένας καθηγητής τους είδε το συγκεκριμένο project και τους σύστησε έναν γνωστό επιχειρηματία ο οποίος είχε μεγάλη "κάψα" με τα νέα επιχειρηματικά μυαλά και έργα και έτσι πόνταρε πάνω τους και τους χρηματοδότησε με ένα εκατομμύριο δολάρια. Με τα συγκεκριμένα χρήματα οι Page και Brin βρήκαν ένα μέρος στην Καλιφόρνια, πιο συγκεκριμένα στο Palo Alto, στο οποίο έβαλαν μέσα όλους τους υπολογιστές και αποτελούσε τον χώρο εργασίας τους. Αυτό το μέρος να αναφέρουμε πως ήταν μία αποθήκη.

Το project των δύο φιλόδοξων νέων πήρε περίπου 5 χρόνια για να έρθει εις πέρας. Μόλις ήταν έτοιμο, έβαλαν την μηχανή αναζήτησης στους υπολογιστές του Stanford για να δουν πως το έργο τους θα λειτουργήσει. Απ' ότι μπορείτε να καταλάβετε, όχι μόνο λειτούργησε αλλά είχε και μεγάλη επιτυχία. Από εκεί και πέρα αρχίζει η μεγάλη πορεία της Google η οποία πλέον είναι η μοναδική μηχανή αναζήτησης στον κόσμο και ακόμα εξελίσσεται.


Larry Page





Sergey Brin


 
 
 
ΠΗΓΗ: sainiaa.blogspot

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *