Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Θ. Τζάκρη: "Αναθεωρήσετε την εσφαλμένη απόφαση σας για την θέση σε διαθεσιμότητα των νυχτοφυλάκων και των οδηγών ασθενοφόρων στο Νοσοκομείο Πέλλας"

Κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές από την απόφαση του Υπουργού Υγείας να θέσει σε διαθεσιμότητα τους νυχτοφύλακες και τους οδηγούς ασθενοφόρων που υπηρετούν στο Νοσοκομείο Πέλλας.


Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε η βουλευτής κ. Θ. Τζάκρη με την οποία ζητά να αναθεωρήσει την τραγική και εξωφρενική απόφασή του να θέσει σε διαθεσιμότητα τους νυχτοφύλακες και τους οδηγούς ασθενοφόρων που υπηρετούν σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας και στο Νοσοκομείο Πέλλας (Έδεσσας και Γιαννιτσών) εξαιτίας των δυσμενών συνεπειών που προκαλούνται στην λειτουργία τους που συνεπάγονται κινδύνους για την ζωή των πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει η κ. Τζάκρη στην ερώτησή της, τα Νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών εφημερεύουν 30 ημέρες το μήνα, 365 μέρες το χρόνο και οι νυχτοφύλακες που τίθενται σε διαθεσιμότητα εκτελούν παράλληλα χρέη τηλεφωνητών στο τηλεφωνικό κέντρο του Νοσοκομείου που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο με αποτέλεσμα μετά την λήξη της πρωινής βάρδιας το τηλεφωνικό κέντρο να μην ανταποκρίνεται στις κλήσεις των ενδιαφερομένων που επιθυμούν να επικοινωνήσουν με τα νοσοκομεία για οποιονδήποτε λόγο και κυρίως στις κλήσεις επειγόντων περιστατικών.

Επίσης τα Νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών δεν διαθέτουν αξονικούς τομογράφους και τα ασθενοφόρα των νοσοκομείων διενεργούν διαρκείς μετακινήσεις προς τριτοβάθμια νοσοκομεία, αλλά και μετακινήσεις νεφροπαθών που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση στην μονάδα Τεχνητού Νεφρού στην Έδεσσα. Για τον λόγο αυτό μετακινήθηκαν εσωτερικά οι οδηγοί από τα Κέντρα Υγείας προς τα Νοσοκομεία με αποτέλεσμα τα ασθενοφόρα του Κέντρου Υγείας Αριδαίας να παραμένουν καθηλωμένα και ολόκληρη η περιοχή της Αλμωπίας ακάλυπτη διότι το ΕΚΑΒ Πέλλας με έγγραφο του που έχει αποστείλει εδώ και ένα χρόνο έχει δηλώσει ότι αδυνατεί να καλύψει την περιοχή της Αλμωπίας και τα 42 χωριά της λόγω υποστελέχωσης.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης της κ. Τζάκρη έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ

Με την εξωφρενική και τραγική απόφασή σας να θέσετε σε διαθεσιμότητα τους νυχτοφύλακες και τους οδηγούς ασθενοφόρων στα νοσοκομεία όλης της χώρας, το νοσοκομείο Πέλλας, ήτοι τα Νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα στην λειτουργία τους που συνεπάγονται κινδύνους για την ζωή των πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα τα Νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών εφημερεύουν 30 ημέρες το μήνα, 365 μέρες το χρόνο και οι νυχτοφύλακες που τίθενται σε διαθεσιμότητα εκτελούν παράλληλα χρέη τηλεφωνητών στο τηλεφωνικό κέντρο του Νοσοκομείου που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο με αποτέλεσμα μετά την λήξη της πρωινής βάρδιας το τηλεφωνικό κέντρο να μην ανταποκρίνεται στις κλήσεις των ενδιαφερομένων που επιθυμούν να επικοινωνήσουν με το νοσοκομείο για οποιονδήποτε λόγο και κυρίως στις κλήσεις επειγόντων περιστατικών.

Επίσης τα Νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών δεν διαθέτουν αξονικούς τομογράφους και τα ασθενοφόρα των νοσοκομείων διενεργούν διαρκείς μετακινήσεις προς τριτοβάθμια νοσοκομεία, αλλά και μετακινήσεις νεφροπαθών που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση στην μονάδα Τεχνητού Νεφρού στην Έδεσσα. Για τον λόγο αυτό μετακινήσατε εσωτερικά τους οδηγούς από τα Κέντρα Υγείας προς τα Νοσοκομεία με αποτέλεσμα τα ασθενοφόρα του Κέντρου Υγείας Αριδαίας να παραμένουν καθηλωμένα και ολόκληρη η περιοχή της Αλμωπίας ακάλυπτη διότι το ΕΚΑΒ Πέλλας με έγγραφο του που έχει αποστείλει εδώ και ένα χρόνο έχει δηλώσει ότι αδυνατεί να καλύψει την περιοχή της Αλμωπίας λόγω υποστελέχωσης.

Επειδή σύμφωνα με τα παραπάνω κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές λόγω αδυναμίας ανταπόκρισης των δύο νοσοκομείων στις κλήσεις επειγόντων περιστατικών 24 ώρες το 24ώρο και γενικά μετακίνησης περιστατικών προς τριτοβάθμια νοσοκομεία οφείλετε να αναθεωρήσετε την εσφαλμένη απόφαση σας για την θέση σε διαθεσιμότητα των νυχτοφυλάκων και των οδηγών ασθενοφόρων στο Νοσοκομείο Πέλλας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ

Προτίθεσθε να αναθεωρήσετε την εσφαλμένη απόφασή σας να θέσετε σε διαθεσιμότητα τους νυχτοφύλακες και τους οδηγούς ασθενοφόρων που υπηρετούν στο νοσοκομείο Πέλλας (Έδεσσας και Γιαννιτσών) εξαιτίας του γεγονότος ότι προκύπτει σοβαρός κίνδυνος για την ζωή των πολιτών και να τους εξαιρέσετε από την διαθεσιμότητα;».-

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *