Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Συστάσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για διατήρηση χαμηλών τιμών στην πασχαλινή αγορά

Συστάσεις για τη διατήρηση χαμηλών τιμών στην πασχαλινή αγορά απηύθυναν κατά τη διάρκεια σύσκεψης ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής.

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης, τη στιγμή που το εισόδημα του καταναλωτή συρρικνώνεται διαρκώς θα πρέπει οι τιμές να διατηρηθούν όσο γίνεται σε χαμηλότερα επίπεδα ώστε να μπορέσει ο καθένας να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι.

Σχετικά με την κατάσταση στην αγορά, από την πληροφόρηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας προκύπτει πως υπάρχει επάρκεια προϊόντων, ενώ οι τιμές αναμένεται να διαμορφωθούν στα περσινά επίπεδα -δηλαδή μεταξύ έξι και εννέα ευρώ το κιλό για το αρνί και το κατσίκι- με τις τιμές να "πέφτουν" όσο πλησιάζουν οι ημέρες του Πάσχα.

Στο μεταξύ, τις αντιδράσεις των κρεοπωλών προκάλεσε η πληροφορία ότι μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ έχει σκοπό να γνωστοποιήσει την πρόθεσή της να διαθέτει στο κοινό το αρνί στην τιμή των τεσσάρων ευρώ το κιλό. Η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ωστόσο ο αντιπεριφερειάρχης γνωστοποίησε ότι θα επικοινωνήσει για το ζήτημα αυτό τόσο με την εν λόγω αλυσίδα όσο και με τα αρμόδια υπουργεία.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται ο έντονος ανταγωνισμός μεταξύ των κρεοπωλών και των αλυσίδων σούπερ μάρκετ για την τιμή των αμνοεριφίων. Οι πρώτοι κάνουν λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό από εφημερίδες και αλυσίδες σούπερ μάρκετ που διαφημίζουν τιμές χαμηλότερες του κόστους και οι δεύτερες επικαλούνται τις χαμηλές τιμές για την προσέγγιση του αγοραστικού κοινού ώστε να επιβιώσουν στην αγορά και να εξασφαλίσουν τη θέση των υπαλλήλων τους.

Σε ό,τι αφορά τη διενέργεια των ελέγχων, ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι στόχος τους είναι η διασφάλιση της ποιότητας των τροφίμων που θα καταλήξουν στο γιορτινό τραπέζι του καταναλωτή και επεσήμανε ότι γίνονται στοχευμένοι έλεγχοι με στόχο όχι την εξόντωση των επαγγελματιών αλλά τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. "Η Κεντρική Μακεδονία είναι η καλύτερη επιτηρούμενη περιοχή στην Ελλάδα ως προς τον έλεγχο των τροφίμων" σχολίασε, από την πλευρά του, ο περιφερειακός διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας του ΕΦΕΤ Νίκος Τράιος.



ΠΗΓΗ: agelioforos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *