Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Η Ελλάδα στο... Διάστημα: Ένα μπαλόνι σκάει σε ύψος 33.923 μέτρων με θέα τον Όλυμπο (pics)

Ένας λάτρης του διαστήματος έκανε το όνειρο του πραγματικότητα, φωτογραφίζοντας την Ελλάδα, με την χρήση ενός μετεωρολογικού μπαλονιού. Η μαγική εικόνα που δημοσιεύθηκε, απεικονίζει ένα μπαλόνι την στιγμή που σκάει σε ύψος 33.923 μέτρων πάνω από την Βόρεια Ελλάδα.

Το πρώτο ελληνικό υποδιαστημικό φωτογραφικό εγχείρημα πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουνίου του 2012, αναφέρει η ιστοσελίδα pttl. Πρόκειται για το «Project SlaRos», η ιδέα του οποίου ανήκει στον Κώστα Ταματέα, απόφοιτο του ΑΤΕΙ Πληροφορικής Θεσσαλονίκης.

Ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός, περιείχε ραδιοπομπούς, κάμερες, συστήματα δορυφορικής πλοήγησης και εντοπισμού, και συλλέγει δεδομένα από την ατμόσφαιρα, ενώ ταυτόχρονα κατέγραφε μαγικές εικόνες πάνω από την Ελλάδα και την Βαλκανική χερσόνησο. Στην συγκεκριμένη φωτογραφία κάτω από το μπαλόνι μπορούμε να διακρίνουμε τον Ολυμπο και το Αιγαίο Πέλαγος.




Η παρακάτω φωτογραφία, με θέα τον Όλυμπο και τον Θερμαϊκό Κόλπο, δημοσιεύθηκε από την ΝASA στις 28 Ιουλίου με τίτλο Earth Science Picture of the Day.




























ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *