Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Γιαννιτσών: «Ζούμε στην υποβάθμιση»

Φίλες και φίλοι , εξυπηρετούμενοι από το Νοσοκομείο Γιαννιτσών ,με αφορμή την κατάταξή του μέσα στα πέντε πρώτα νοσοκομεία της χώρας στην κατηγορία του , θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά , για τα εξής:

1) Το Νοσοκομείο Γιαννιτσών έχει λάβει – εδώ και χρόνια – εγκρίσεις σκοπιμότητας, με υπουργικές αποφάσεις, για την προμήθεια μέσω του ΕΣΠΑ 2007-2013, των παρακάτω μηχανημάτων, εξοπλισμού, επεκτάσεων κλπ :

Αξονικό και Μαγνητικό τομογράφο, Ψηφιακό Μαστογράφο, κλασικό ακτινογραφικό συγκρότημα, τηλεχειριζόμενο ψηφιακό ακτινοσκοπικό συγκρότημα, ψηφιακό ακτινογραφικό συγκρότημα τύπου Ά, αναισθησιολογικό συγκρότημα, 6 μόνιτορ ΜΕΘ με κεντρικό σταθμό, φορητό αναπνευστήρα και μόνιτορ, αναπνευστήρα και μόνιτορ για Μονάδα Άμεσης Φροντίδας, κτηριακό εκσυγχρονισμό, επέκταση και αναδιαμόρφωση της Εντατικής, ιατροτεχνολογικό-ηλεκτρομηχανολογικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό, 2 ασθενοφόρα, χρήση ανανεώσιμων πηγών για εξοικονόμηση ενέργειας και ακτινογραφικό μηχάνημα για το Κ.Υ. Κρύας Βρύσης.

ΤΙΠΟΤΑ από τα παραπάνω δεν εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2007-2013 από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ούτε και υπάρχει η αντίστοιχη πρόθεση για το μέλλον, παρά μόνο φρούδες προεκλογικές εξαγγελίες των πολιτικών για αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας ενώ στην ουσία δεν έκαναν ούτε θα κάνουν τίποτα για αυτό. Και οι ισχυρισμοί τους πως αυξήθηκε κατακόρυφα η απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων ΕΣΠΑ δεν έχουν αντίκρισμα και υπόσταση στον τομέα υγείας και πρόνοιας .Το μόνο που ζούμε όλοι μας είναι υποβάθμιση και εγκατάλειψη. Αντίθετα, άλλα νοσοκομεία της χώρας εδώ και χρόνια συνεχώς εξοπλίζονται μέσω ΕΣΠΑ από τις περιφέρειες που ανήκουν. Να σημειωθεί ότι για όλα τα έργα αυτά δεν επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός ! Αντίθετα το κράτος κερδίζει !

2) Ο Αξονικός τομογράφος είναι χαλασμένος και ολόκληρος νομός και όμορες περιοχές που εξυπηρετούνταν για πολλά συναπτά έτη, εδώ και περίπου ένα χρόνο δεν έχουν Αξονικό Τομογράφο σε Δημόσιο Νοσοκομείο.

3) Η ψυχιατρική κλινική δεν λειτουργεί εδώ και πάνω από μισό χρόνο .

4) Οι ελλείψεις σε φάρμακα, αναλώσιμα κλπ είναι καθημερινό φαινόμενο.

Μοναδικός σκοπός και στόχος όλων των εργαζομένων του Ν. Γιαννιτσών είναι η προάσπιση και η βελτίωση του πολυτιμότερου αγαθού, της υγείας των πολιτών κι αυτό το αποδείξαμε με διάκριση και συνεχίζουμε να το αποδεικνύουμε καθημερινά και έμπρακτα. Παρά τους δύσκολους καιρούς που διανύει η χώρα, παρά τα εξωγενή εμπόδια που παρουσιάζονται, όλοι εμείς θα συνεχίσουμε να παρέχουμε με φιλαλληλία κι ανιδιοτέλεια, τις υπηρεσίες μας στον κόσμο με τα μέσα και τα εργαλεία που μας διαθέτει η πολιτεία. Το ποια θα είναι αυτά εξαρτάται από την πολιτεία και μόνο. Ευχόμαστε για το καλό του λαού να είναι τα καλύτερα δυνατά ! Αξίζει τον κόπο και το ΑΞΙΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΥΤΟΣ !

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *