Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Δισεκατομμυριούχος ο Χίτλερ

Δισεκατομμυριούχος ο ΧίτλερΝτοκιμαντέρ αποκαλύπτει διαθήκη που δείχνει ότι η περιουσία του ανερχόταν σε 4,6 δισ. Ευρώ.

Φοροφυγάς ακόμη και ο Χίτλερ; Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει ένα νέο ντοκιμαντέρ της βρετανικής τηλεόρασης για τον άνθρωπο που αιματοκύλισε την Ευρώπη.

Και μάλιστα, όχι μόνο φοροφυγάς που επιβάρυνε το γερμανικό Δημόσιο με 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ-με σημερινά λεφτά- αλλά και ένας ανεπανάληπτος διαχειριστής της προσωπικής του εικόνας από την οποία έβγαζε χρήματα σχεδόν μέχρι το θάνατό του.

Η αποκάλυψη έγινε από τον Χέρμαν Ρόθμαν, έναν Γερμανό-εβραίο που κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου συνεργάστηκε με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες. Μιλώντας στο ντοκιμαντέρ του Channel 5, ο 90χρονος σήμερα, Ρόθμαν περιγράφει πώς ανακάλυψε τη μυστική διαθήκη του Χίτλερ η οποία είχε στοιχεία για την κρυφή περιουσία του.

Ραμμένη στο παλτό του

Μετά την αυτοκτονία του Χίτλερ στο καταφύγιό του στο Βερολίνο, το 1945, ο Ρόθμαν ως συνεργάτης της βρετανικής αντικατασκοπείας παρακολούθησε έναν άντρα για τον οποίο πίστευε ότι ήταν ναζί αξιωματούχος.

Όταν συνελήφθη ο άντρας, στο παλτό του βρήκαν ραμμένη την τελευταία διαθήκη του Χίτλερ, ένα κείμενο επτά σελίδων από το οποίο προέκυπτε ότι ο δικτάτορας είχε μια περιουσία σε ακίνητα και έργα τέχνης.

Ψάχνοντας στα αρχεία, διαπίστωσε στη συνέχεια ότι ο Χίτλερ ήταν κατά συρροήν φοροφυγάς και χρησιμοποιούσε την εικόνα του για να βγάζει χρήματα. Πριν ακόμη ανέλθει στην εξουσία το 1933 ήδη ο Χίτλερ χρωστούσε στην εφορία μια μικρή περιουσία. Ο Χίτλερ είχε ανακαλύψει έξυπνους τρόπους για να βγάζει χρήματα.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *