Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

ΒΙΒΛΙΟ: Η πρόταση της εβδομάδας από το ialmopia.gr

Αυτή την εβδομάδα σας παρουσιάζουμε το βιβλίο του Θεολόγου Αλεξανδράτου «Από τον Αϊνστάιν στον Πελέ» (Εκδόσεις: Κέδρος Σελ.: 306).

Λίγα λόγια από τον Ξενοφόντα Α. Μπρουντζάκη:


«Εδώ και λίγες μέρες κυκλοφόρησε το βιβλίο ενός σημα­ντικού αθλητικογράφου - δημοσιογράφου, του Θεολόγου Αλεξανδράτου, ενός από τους σπάνιους δημοσιογράφους που μπορεί να συλλάβει το παιχνίδι και τη σημασία του μέσα αλλά και πέρα από το γήπεδο, στον ευρύτερο κοινω­νικό - ιστορικό χώρο. Έτσι, στο τελευταίο του πόνημα με τον ευρηματικό τίτλο «Από τον Αϊνστάιν στον Πελέ» μάς αφηγείται την ιστορία των Μουντιάλ μέσα από την ίδια την Ιστορία των κατακλυσμιαίων γεγονότων. Κάθε Μου­ντιάλ (όπως και το τωρινό που διεξάγεται υπό τη σκιά των εντυπωσιακών διαδηλώσεων και διαμαρτυριών για την πολιτικοκοινωνική κατάσταση που επικρατεί στη Βραζι­λία) εντάσσεται μέσα σε ένα ευρύτερο ιστορικό πλαίσιο συμβάντων και η εκάστοτε επικαιρότητα συνδέεται με τη διεξαγωγή τού μεγάλου αυτού αθλητικού γεγονότος. Έτσι, το βιβλίο του Αλεξανδράτου αποκτά τη βαρύτητα και το ξεχωριστό ενδιαφέρον μιας πρωτότυπης και άκρως ενδιαφέρουσας ιστορικής αφήγησης με επίκεντρο τα Μουντιάλ ποδοσφαίρου!».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *