Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Γιορτάζει ο Αγιος Μνημόνιος και έχει γενέθλια ο ΓΑΠ

Γιορτάζει ο Αγιος Μνημόνιος και έχει γενέθλια ο ΓΑΠΌσο και αν φαίνεται για κλασικό... τρολ του διαδικτύου, εντούτοις είναι αλήθεια. Σύμφωνα με το επίσημο εορτολόγιο στις 16 Ιουνίου (σταθερή εορτή) γιορτάζει ο Άγιος Μνημόνιος και έχει γενέθλια ο Γιώργος Παπανδρέου!

Πολλές φορές η ζωή και το... εορτολόγιο μπορεί να παίξει παράξενα παιχνίδια. Φυσικά ο Άγιος Μνημόνιος δεν έχει καμία σχέση -πώς θα μπορούσε άλλωστε- με τα γνωστά προγράμματα που επέβαλε η Τρόικα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το εορτολόγιο ο Άγιος Μνημόνιος, Επίσκοπος Αμαθούντος της Κύπρου, είναι γνωστός από υπόμνημα στο διάδοχό του, Άγιο Τύχωνα. Ο υπομνηματιστής ονομάζει τον Μνημόνιο «αγιώτατο». Διετέλεσε Επίσκοπος κατά το πρώτο ήμισυ του 4ου αιώνος μ.Χ., ως δυνάμεθα να συμπεράνουμε από το γεγονός ότι ο διάδοχός του Τύχων εχειροτονήθηκε υπό του Επιφανίου Κύπρου.
Η μνήμη του Αγίου Μνημονίου συνεορτάζεται στις 16 Ιουνίου μαζί αυτή του Αγίου Τύχωνα.

Σήμερα, όμως, έχει γενέθλια και ο Γιώργος Παπανδρέου με ότι αυτό σημαίνει για τη σημειολογία του πράγματος. Συγκεκριμένα ο πρώην πρωθυπουργός γεννήθηκε στις 16 Ιουνίου 1952, κάτι που σημαίνει ότι σήμερα θα σβήσει 62 κεράκια.

Πηγή: iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *