Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

O Άρης Βελουχιώτης τερματίζει τη ζωή του με χειροβομβίδα (Σαν σήμερα 16/6)

1945 ο Άρης Βελουχιώτης, που είχε κυκλωθεί στη Μεσούντα του Αχελώου από ομάδες οι οποίες είχαν σταλεί για να τον συλλάβουν, τερματίζει τη ζωή του με χειροβομβίδα. Λίγες μέρες πριν είχε αποκηρυχθεί από το ΚΚΕ.

1976 αιματηρές ταραχές ξέσπασαν στο Σοβέτο της Νότιας Αφρικής, όταν χιλιάδες μαθητές εξεγέρθηκαν κατά της απόφασης της κυβέρνησης να διδάσκεται στα σχολεία των μαύρων μόνο η αφρικανική γλώσσα, που για τους μαύρους ήταν σύμβολο φυλετικών διακρίσεων.

1997 στην Ελλάδα, με σοβαρές διαφωνίες σημαδεύτηκε η πρώτη μέρα του κοινωνικού διαλόγου για το Ασφαλιστικό μεταξύ της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των εργαζομένων.



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο





Μουσική 16/6
1982 Ο Βρετανός κιθαρίστας και τραγουδοποιός James Honeyman-Scott (1956-1982) απεβίωσε σε ηλικία 25 ετών στο Λονδίνο. Το αποτέλεσμα της νεκροψίας "έδειξε" καρδιακή ανεπάρκεια από υπερβολική χρήση ναρκωτικών. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος The Pretenders με τους οποίους γνώρισε επιτυχία κυρίως την δεκαετία του '80 με τραγούδια όπως τα "Back on the Chain Gang", "2000 Miles", "Middle of the Road", "Don't Get Me Wrong" κ.α. Αποχώρησε από το συγκρότημα δύο ημέρες νωρίτερα...

1962 Οι The Isley Brothers κυκλοφορούν το τραγούδι "Twist and Shout". Θα φτάσει μέχρι την δεύτερη θέση των R&B Charts της Αμερικής. Τα επόμενα χρόνια διασκευάστηκε από πολλούς καλλιτέχνες όπως The Beatles (1964), The Mamas & The Papas (1967) κ.α.

1967 Οι Pink Floyd κυκλοφορούν το δεύτερο single τους με τίτλο "See Emily Play". Το τραγούδι έγραψε ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Syd Barrett. Συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του Rock and Roll Hall of Fame με τα 500 τραγούδια που διαμόρφωσαν την rock 'n' roll. Διασκευάστηκε το 1973 από τον David Bowie για το άλμπουμ του "Pin Ups".

 
Αθλητισμός 16/6
 
16/6/2004 Ελλάδα – Ισπανία 1-1 στην δεύτερη αγωνιστική του EURO, με σκόρερ τον Χαριστέα και την Εθνική ομάδα της Ελλάδος να θέτει υπό αμφισβήτηση την πρόκριση ενός εκ των Ισπανών ή Πορτογάλων

16/6/2000 Η Λιμόζ, πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1993 και 3 φορές κάτοχος του Κυπέλλου Korac, παύει να αποτελεί επαγγελματικό σύλλογο και υποβιβάζεται 2 κατηγορίες λόγω υπερβολικών χρεών

16/6/1999 Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1996 και νικητής 22 Grand Prix Damon Hill, γιος του Graham Hill, ανακοινώνει ότι θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση μετά το τέλος του πρωταθλήματος

 
 

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *