Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Έρχεται νέα μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές – Ποιο το πλάνο για τις κάρτες ανεργίας

Σε μια κίνηση που θα διευκολύνει τους συνεπείς εργοδότες, θα ωφελήσει τους εργαζομένους, αλλά και τα ασφαλιστικά ταμεία, θέλει να προχωρήσει η κυβέρνηση. Εξετάζει τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Το αποκάλυψε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης με συνέντευξή του στην Real News. Εξήγησε, πιο αναλυτικά, ότι μελετάται η περαιτέρω μείωση των εισφορών, κατά μία επιπλέον ποσοστιαία μονάδα στο τέλος του χρόνου, όπως δήλωσε ο ίδιος. Ο κ. Βρούτσης υποστηρίζει πως «η μείωση των εισφορών θα βελτιώσει δραστικά τη συμμόρφωση των εργοδοτών απέναντι στους εργαζόμενους και στα ασφαλιστικά ταμεία. Τυχόν νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία θα αφορά μόνο τους συνεπείς που επλήγησαν» ξεκαθαρίζει και προσθέτει: 

«Το μόνο που δικαιολογεί μια ενδεχόμενη επαναξιολόγηση της ρύθμισης που ισχύει είναι οι συσσωρευμένες συνέπειες της πρωτοφανούς κρίσης και ύφεσης των προηγούμενων ετών, καθώς και η έγνοια μας για όσους έχουν πραγματικά πληγεί από αυτές και προσπαθούν εντούτοις να είναι συνεπείς και να επιχειρούν». 

Ακόμα, ο υπουργός Εργασίας προαναγγέλλει νομοθετική ρύθμιση για την έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας ανεργίας που θα ανανεώνεται μέσω Διαδικτύου χωρίς αναμονή στην ουρά.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *