Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Τι συμβαίνει με τις ανεμογεννήτριες στην Τ.Κ. Βορεινού

Η ευρωπαϊκή ένωση με επιστολή τις προς τους κατοίκους του Βορεινού κάνει γνωστό ότι ξεκίνησε έρευνα για της ανεμογεννήτριες η οποία πιθανόν θα έχει μεγάλη διάρκεια και θα ενημερώσει για το αποτέλεσμα της έρευνας τους κατοίκους.

Κάτοικοι του Βορεινού έχουν απευθυνθεί σε μεγάλο αριθμό υπηρεσιών σε Ελλάδα και Ευρώπη. ''Ο καιρός που ορισμένοι δεν μας υπολόγιζαν τελείωσε, τώρα πια απαιτούμε σεβασμό'', τονίζουν .

Η κοινότητα Βορεινού έχει 2 σταθμούς υδροηλεκτρικούς αλλά τα 3 χωριά (Βορεινό - Πευκωτό - Νεοχώρι) δεν έχουν δει κανένα όφελος από της 2 μονάδες παραγωγής ενέργειας, κανένα έργο, καμιά μειώσει τιμής στην αξία του ρεύματος (Από τις εταιρείες παραγωγής ρεύματος παρακρατείται τέλος περίπου 3%, αλλά δεν αποδίδεται στους δικαιούχους με ευθύνη του κράτους). Πρέπει να γίνει έλεγχος για της αρνητικές επιπτώσεις των υδροηλεκτρικών σταθμών στο περιβάλλον και εάν χρειαστεί να σταματήσουν να λειτουργούν. Μετά από όλα αυτά, έρχονται ορισμένοι και θέλουν να κάνουν ανεμογεννήτριες, σε μια περιοχή που είναι στο Νατούρα 2000, αλλά και όπου υπάρχουν και περιουσίες κατοίκων του Πευκωτού. Οι μέχρι τώρα κινήσεις δείχνουν ότι μερικοί δεν ενδιαφέρονται για τους κατοίκους, που ακούνε μόνο υποσχέσεις.


Στο Δίκτυο Νατούρα 2000,  δραστηριότητες όπως η γεωργία, η θήρα ή τουρισμός, μπορούν να πραγματοποιούνται εντός των ορίων του Natura, αλλά στο μέτρο που δεν θίγουν τις ανάγκες διατήρησης της φύσης. Περαιτέρω, το πρόγραμμα δεν έχει σχεδιαστεί με τρόπο που να θέτει σε κίνδυνο θέσεις εργασίας ή το επίπεδο ζωής στις τοπικές κοινωνίες. Το ερώτημα είναι, γιατί έχουν γίνει μηνύσεις και έχουν δοθεί πρόστιμα σε κτηνοτρόφους που προσπαθούν να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας τους σε δική τους έκταση και δεν διαφωνούν στην κατασκευή των ανεμογεννητριών που επηρεάζουν το περιβάλλον.


1 comments:

  1. oi katoikoi toy peykotoy exoyn ypograpsei kai exoyn afhsei ta xorafia toys ekei an exei kapoios xorafia as deijei ta xartia toy kai na ta parei opote thelei

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *