Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Τα οφέλη της πιπεριάς για την υγεία

Η πιπεριά αποτελεί ένα αγαπημένο λαχανικό, τόσο για μαγείρεμα όσο και ως συστατικό μιας σαλάτας.

Περιέχει λίγες θερμίδες και αυξημένη αντιοξειδωτική δράση.

Είναι μια εξαιρετική πηγή καροτενοειδών όπως το α-καροτένιο, το β-καροτένιο, το λυκοπένιο, η λουτεΐνη και βιταμίνης Ε, συστατικά τα οποία παρέχουν μια σημαντική αντιφλεγμονώδη προστασία και αντιοξειδωτικά οφέλη για την υγεία.

Η μέτρια πιπεριά παρέχει το7% της συνολικής πρόσληψης βιταμίνης C της οποίας η περιεκτικότητα αυξάνεται με την ωρίμανση του λαχανικού.

Ωστόσο χρειάζεται προσοχή κατά το μαγείρεμα, καθώς η αυξημένη θερμότητα μπορεί να καταστρέψει ορισμένα από τα θρεπτικά της συστατικά, γι’ αυτό είναι προτιμότερο να καταναλώνεται σε ωμή μορφή ή να μαγειρεύεται σε χαμηλή θερμοκρασία και για μικρό χρονικό διάστημα.


Πηγή: neadiatrofis.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *