Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Ενέργειες του Δήμου Έδεσσας για την πιστοποίηση των παιδικών χαρών

Μεγάλη αναστάτωση υπάρχει σε όλους τους Δήμους της χώρας σχετικά με το θέμα της πιστοποίησης των παιδικών χαρών σύμφωνα με τα καινούργια πρότυπα και την υποχρέωση σφράγισης όλων των παιδικών χαρών που δεν είναι πιστοποιημένες.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών από τη μία υποχρεώνει τους Δήμους να ακολουθήσουν τις ιδιαίτερα απαιτητικές προδιαγραφές για τις παιδικές χαρές, ενώ από την άλλη αγνοεί ότι οι οικονομικοί πόροι της Αυτοδιοίκησης έχουν μειωθεί κατά 60% και πλέον, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει ουσιαστική αδυναμία αναμόρφωσης των υφιστάμενων παιδικών χαρών.

Ο Δήμος Έδεσσας συμμετέχει στη συλλογική προσπάθεια της ΚΕΔΕ για διεκδίκηση πιο ευέλικτου θεσμικού πλαισίου και οικονομικών πόρων για τη βελτίωση των παιδικών χαρών, προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στο κοινωνικό σύνολο. Στόχος είναι η δημιουργία περισσότερων και ασφαλέστερων παιδικών χαρών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών και των γονέων.



Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *