Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Το φαγητό είναι πιο νόστιμο όταν δείχνει ωραίο

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης απέδειξαν ότι το φαγητό έχει καλύτερη γεύση, όταν δείχνει ωραίο.

Μάλιστα, το συμπέρασμά τους βρίσκει εφαρμογή και σε μια «ταπεινή» σαλάτα, αναφέρει δημοσίευμα του Independent.

Οι ψυχολόγοι χρησιμοποίησαν έναν πίνακα αφηρημένης ζωγραφικής ως μοντέλο για να δοκιμάσουν τη θεωρία τους.

Οι συμμετέχοντες στο πείραμα έτειναν να επιλέγουν τη γεύση του «καλλιτεχνικού πιάτου», το οποίο είχε φτιαχτεί με τα ίδια υλικά που είχαν τοποθετηθεί χωρίς κάποια δόση δημιουργικότητας και σε ένα άλλο πιάτο.

Στο πείραμα συμμετείχαν 60 εθελοντές, ηλικίας από 18 έως 58 ετών, οι οποίοι δήλωσαν ότι θα πλήρωναν περισσότερα για τη σαλάτα, η εμφάνιση της οποίας είχε βασιστεί σε έναν πίνακα του διάσημου ρώσου καλλιτέχνη, Βασίλι Καντίνσκι.

Επικεφαλής της έρευνας ήταν ο καθηγητής Charles Spence από το τμήμα Πειραματικής Ψυχολογίας του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.


πηγη: newsbeast.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *