Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Κινηματογραφική αποστολή διάσωσης των εγκλωβισμένων Ελλήνων στη Λιβύη (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Σκηνές κινηματογραφικής ταινίας εκτυλίχθηκαν στη Λιβύη μόλις κατέπλευσε η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «ΣΑΛΑΜΙΣ» για να απεγκλωβίσει από την εμπόλεμη ζώνη τους εγκλωβισμένους Έλληνες. Η επιχείρηση έγινε υπό δύσκολες συνθήκες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ύστερα από πλου περίπου 27 ωρών (650 ν.μ) το ΣΑΛΑΜΙΣ κατέπλευσε στις προσβάσεις του λιμανιού της Τρίπολης χθες -Πέμπτη- το απόγευμα, οπότε ομάδα των ΟΥΚ, που επέβαινε στο πλοίο, ασφάλισε περιμετρικά του λιμανιού κατάλληλο χώρο, προκειμένου να εγκατασταθεί εκεί ο σταθμός επιβιβάσεως από το προσωπικό της φρεγάτας.

Το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού παρέμενε σε ασφαλή απόσταση κοντά στο λιμάνι. Οι βατραχάνθρωποι των ΟΥΚ επιβιβάστηκαν στα σε φουσκωτές λέμβους και βγήκα στη στεριά. Εκεί αφού εξασφάλισαν την ασφαλή διαφυγή των πολιτών ξεκίνησε η διαδικασία της μεταφοράς. Ωστόσο η άγρια θάλασσα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν δεν τους επέτρεψαν να κάνουν τη μεταφορά των 186 ατόμων με ασφάλεια στη φρεγάτα. Λόγω του μεγάλου ύψους κύματος η μεταφορά συνεχίστηκε με δύο λιβυκά ρυμουλκά.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια όλων των δρομολογίων από την ξηρά στη φρεγάτα, οι άνδρες των ΟΥΚ, επιβιβασμένοι σε ειδικά εξοπλισμένο πλωτό, συνόδευαν τις λέμβους και τα ρυμουλκά, ενώ το ΣΑΛΑΜΙΣ τηρούσε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ετοιμότητας και ασφαλείας για την προστασία των πολιτών και την αντιμετώπιση ενδεχόμενης απειλής.

Στη συνέχεια η φρεγάτα απέπλευσε και κινείται προς το λιμένα Πειραιά, όπου αναμένεται να καταπλεύσει πρωινές ώρες Σαββάτου 2 Αυγούστου 2014.

Αξίζει να σημειωθεί, όπως αναφέρει και το Associated Press πως την στιγμή που έφτασε στη Λιβύη η ελληνική φρεγάτα ξέσπασαν σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές. Μάλιστα στην περιοχή του αεροδρομίου οι εκρήξεις βομβών διαδέχονταν η μία την άλλη, κάνοντας την αποστολή ακόμα πιο επικίνδυνη.









Πηγή: iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *