Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης στον ΥΠΑΑΤ Γιώργο Καρασμάνη

Στην Αθήνα βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και Προγραμματικού Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης στο πλαίσιο συναντήσεων με Κυβερνητικά Στελέχη για θέματα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Συνάντηση σε πολύ καλό κλίμα είχε ο κ. Θεοδωρίδης και με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Καρασμάνη.Στη συνάντηση ο κ. Θεοδωρίδης ανέφερε στον κ. Καρασμάνη την προσπάθεια ενημέρωσης και διαβούλευσης που γίνεται όλο αυτό το διάστημα, με αλλεπάλληλες συσκέψεις με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας, των Δήμων, εκπροσώπους Συνεταιρισμών και επαγγελματίες κτηνοτρόφους για το θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης των βοσκοτόπων. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης μετέφερε στον κ. Υπουργό, ο οποίος γνωρίζει το θέμα και εργάζεται για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου, τις απόψεις και τα αιτήματα των κτηνοτρόφων της Π.Ε. Πέλλας για την επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν φέτος με τα βοσκοτόπια.Ακόμη, συζητήθηκε το θέμα του καταρροϊκού πυρετού και των κρουσμάτων που εμφανίστηκαν στην Πέλλα. Ο κ. Υπουργός δήλωσε απόλυτα ενήμερος για το θέμα ενώ, από την πλευρά του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής έχει ενημερώσει όλους τους κτηνοτρόφους για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν οι ίδιοι αλλά και πού πρέπει να απευθυνθούν στην περίπτωση που παρουσιαστεί κάποιο κρούσμα. Οι Κτηνίατροι της Π.Ε. Πέλλας πραγματοποιούν όλους τους απαραίτητους ελέγχους στις περιπτώσεις όπου καλούνται να πάρουν δείγματα από ενδεχόμενα μολυσμένα ζώα.Επιπλέον, συζητήθηκαν τα έργα που έχει συμπεριλάβει στον αναπτυξιακό προγραμματισμό η Π.Ε. Πέλλας, όπως το Φράγμα του Αλμωπαίου (Καλής) συνολικού προϋπολογισμού 80.000.000,00 ευρώ, την μελέτη κατασκευής του Φράγματος της Γραμμόσκας και άλλα, μικρότερα έργα βελτίωσης και διευκόλυνσης της αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα. Στο σημείο αυτό ο κ. Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε και το θέμα της αγροτικής οδοποιίας σε όλη την επικράτεια της Πέλλας και ανέφερε ότι έχουν ενταχθεί στον προγραμματισμό έργα στη συγκεκριμένη κατηγορία για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των παραγωγών αλλά και μεταφοράς των προϊόντων. Ο Υπουργός κ. Καρασμάνης, ο οποίος έχει κάνει αρκετές παρεμβάσεις το προηγούμενο διάστημα για την πρόοδο των παραπάνω έργων, συμφώνησε με τον Αντιπεριφεριεάρχη κ. Θεοδωρίδη ότι αυτές οι αναπτυξιακές δράσεις θα δώσουν μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στην αγροτική παραγωγή της Πέλλας αλλά και στη διαχείριση του περιβάλλοντος.


Οι δύο άνδρες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο διάστημα ώστε να εξετάσουν και να προωθήσουν και άλλα ζητήματα της Π.Ε. Πέλλας προς όφελος των πολιτών και την ανάπτυξη της οικονομίας της περιοχής μας.


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *