Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Έρχονται 2.128 προσλήψεις στο Δημόσιο. 600 μόνιμοι στη ΔΕΗ, 645 εποχικοί στα ΕΛΤΑ



Νέες προσλήψεις στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του χρόνου. Διαβάστε όλες τις θέσεις αναλυτικά




Ερχονται διαγωνισμοί για 2128 προσλήψεις στο Δημόσιο. Το ΑΣΕΠ ετοιμάζεται να προχωρήσει στην έκδοση 6 μεγάλων διαγωνισμών, σύμφωνα με την εφημερίδα "Έθνος". Αυτό θα γίνει ως το τέλος του χρόνου και θα προσληφθούν στο Δημόσιο 1.483 μόνιμοι υπάλληλοι και 645 εποχικοί.


Υπενθυμίζεται ότι σήμερα λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για πρόσληψη 540 ατόμων στον ΔΕΔΔΗΕ.

Επίσης εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι διαγωνισμοί της ΔΕΗ και της Στατιστικής, ενώ το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο θα προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί του ΕΚΑΒ, των ΕΛΤΑ, της ΟΣΥ και του ΜΕΤΡΟ.

200 διασώστες στο ΕΚΑΒ

Μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να υποβληθεί στο ΑΣΕΠ το αίτημα του υπουργείου Υγείας για την πρόσληψη 200 μόνιμων υπαλλήλων στο ΕΚΑΒ, στην ειδικότητα ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων.

Η έκδοση της προκήρυξης θα γίνει άμεσα, καθώς υπάρχουν μεγάλα κενά σε προσωπικό λόγω των συνταξιοδοτήσεων που έχουν μεσολαβήσει από το 2008, οπότε και είχε βγει ο τελευταίος διαγωνισμός του φορέα. Ηδη έχουν καθοριστεί -βάσει του Ν. 2643/98- οι 13 θέσεις που ανήκουν στις κατηγορίες ΑμεΑ, τριτέκνων, πολυτέκνων και Εθνικής Αντίστασης, ενώ οι υπόλοιπες θέσεις κατανέμονται ως εξής: Κεντρική Υπηρεσία Αθηνών 128 θέσεις, Λέσβου 2, Αλιβερίου 7, Λήμνου 2, Ζαχάρως 9, Σάμου 4, Κεφαλονιάς 3, Χίου 2, Κέρκυρας 8, Σύρου 3, Αμφισσας 2, Πάρου 6, Νάξου 5, Καρπενησίου 2, Ορεστιάδας 3, Θήρας 5, Διδυμοτείχου 4, Μυκόνου 2, Φλώρινας 2 και Ανδρου 1. Οι υποψήφιοι που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό πρέπει: να διαθέτουν δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης της ειδικότητας Πλήρωμα Ασθενοφόρου Διασώστης του ΙΕΚ ΕΚΑΒ ή αντίστοιχης ειδικότητας της ημεδαπής ή αλλοδαπής και οι άντρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

Στα προσόντα που θα μετρήσουν για την επιλογή των επιτυχόντων ανήκουν η εμπειρία των υποψηφίων, η εντοπιότητα (για τις θέσεις στην περιφέρεια), καθώς και η κατοχή επαγγελματικής άδειας οδήγησης Γ' κατηγορίας.

33 θέσεις στην ΕΛΣΤΑΤ

Στα γραφεία του ΑΣΕΠ για έγκριση βρίσκεται η προκήρυξη πρόσληψης 33 μονίμων υπαλλήλων στην Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) με τη διαδικασία της σειράς προτεραιότητας. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ανήκουν στις ειδικότητες ΠΕ Στατιστικών, ΠΕ Μαθηματικών και ΠΕ Οικονομολόγων και να διαθέτουν πτυχίο ή δίπλωμα οικείου ΑΕΙ, καθώς και πιστοποιημένη γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: α) επεξεργασίας κειμένων, β) υπολογιστικών φύλλων και γ) υπηρεσιών διαδικτύου. Ηδη έχουν καθοριστεί από το υπουργείο Εργασίας οι τρεις θέσεις που θα δοθούν σε προστατευόμενους από τον Ν. 2643/98. Αυτές είναι της ειδικότητας ΠΕ Στατιστικών και κατανέμονται στους νομούς Αργολίδος, Λασιθίου και Κιλκίς και αντίστοιχα απευθύνονται σε άτομο με Αναπηρία, πολύτεκνο και τρίτεκνο.

645 εποχικοί στα ΕΛΤΑ

Το τελικό ΟΚ του υπουργείου Οικονομικών αναμένει το αίτημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων για 645 θέσεις εποχικού προσωπικού, για να σταλεί στο ΑΣΕΠ προς έκδοση. Οι προκηρύξεις θα εκδοθούν σταδιακά, ωστόσο μέχρι τις γιορτές πρέπει να έχει επιλεγεί το νέο προσωπικό που θα εργαστεί στον φορέα με εποχικές συμβάσεις τεσσάρων και οκτώ μηνών, με πλήρη και μερική απασχόληση.

Οσο για τις θέσεις που θα καλυφθούν, αφορούν τις ειδικότητες: ΔΕ Διανομέων (387 θέσεις), ΥΕ Εσωτερικής Εκμετάλλευσης (173 θέσεις), ΔΕ Διαμετακομιστών (43 θέσεις) και ΔΕ Οδηγών (42 θέσεις).

600 μόνιμοι στη ΔΕΗ

«Μπλοκαρισμένες» στο θέμα της εντοπιότητας βρίσκονται οι προκηρύξεις της ΔΕΗ που αφορούν στην πρόσληψη συνολικά 600 εργαζομένων όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης, με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου. Ηδη, τα επιτελεία του ΑΣΕΠ και της Επιχείρησης συνεργάζονται προκειμένου να επιλυθούν τα επιμέρους προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και όπως όλα δείχνουν το δεύτερο 15νθήμερο του Οκτωβρίου, όταν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στον διαγωνισμό του ΔΕΔΔΗΕ, θα εκδοθεί από το Εθνικό Τυπογραφείο η πρώτη από τις δύο προκηρύξεις της ΔΕΗ,

Αυτή θα αφορά 16 θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού στις ειδικότητες Οικονομολόγων, Διοικητικού και Λογιστικού. Η δεύτερη προκήρυξη που θα ακολουθήσεις, περιλαμβάνει θέσεις κυρίως τεχνικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και ορισμένους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ, σε ειδικότητες όπως: Τεχνίτες Δικτύων, Τεχνικούς Σταθμών, Ηλεκτρολόγους, Τεχνικούς Ορυχείων, Μηχανοτεχνικούς, Τεχνικούς Εξοπλισμού, Τεχνικούς ΜΕΚ, Χειριστές Μηχανημάτων, Οδηγούς κ.ά.

450 οδηγοί και τεχνίτες στην ΟΣΥ

Καθ' οδόν προς το ΑΣΕΠ βρίσκεται το αίτημα της εταιρείας ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) και του αρμόδιου υπουργείου Μεταφορών για την πρόσληψη 330 οδηγών και 120 τεχνητών.

Το αίτημα έχει αποσπάσει ήδη τις εγκρίσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να διαβιβαστεί στο ΑΣΕΠ.

200 μόνιμοι στο ΜΕΤΡΟ

Μέσα στο επόμενο δίμηνο εκτιμούν οι αρμόδιοι πως θα εκδοθεί από το ΑΣΕΠ η προκήρυξη πρόσληψης περίπου 200 ηλεκτροδηγών, εκδοτών και ελεγκτών εισιτηρίων, αλλά και τεχνικού προσωπικού στις Σταθερές Συγκοινωνίες (ΜΕΤΡΟ). Στελέχη της εταιρείας βρίσκονται σε συνεννοήσεις με την ηγεσία του ΑΣΕΠ προκειμένου να καθοριστεί ο τρόπος που θα γίνει η πριμοδότηση των συμβασιούχων οι οποίοι είχαν απολυθεί από το Μετρό το 2009. 
 
 
 
πηγη:news247

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *