Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Προφυλακιστέος ο 39χρονος οδηγός της νταλίκας που σκόρπισε το θάνατο στην Εγνατία

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Ρουμάνος οδηγός που προκάλεσε το τραγικό δυστύχημα στην Εγνατία, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Βέροιας.

Ο 39χρονος Ρουμάνος οδηγός που αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και της σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή ισχυρίζεται πως η νταλίκα είχε πρόβλημα στο σύστημα πέδησης καθώς αυτή κατηφόριζε από τον Πολύμυλο προς τη Βέροια. Μάλιστα έχει υποστηρίξει πως το φορτηγό είχε πρόβλημα στα φρένα για 23 χιλιόμετρα. Ωστόσο ο πραγματογνώμονας, αλλά και ο συνοδηγός του, λένε ότι το πρόβλημα προέκυψε πολύ αργότερα. «Το πρόβλημα με τα φρένα το καταλάβαμε στις τελευταίες σήραγγες. Περίπου 6 χιλιόμετρα πριν από το σημείο του δυστυχήματος», είπε ο συνοδηγός στη δική του κατάθεση.

Αλλά και ο πραγματογνώμονας που συμμετέχει στις έρευνες στην πρώτη εκτίμησή του κάνει λόγο για πρόβλημα στα φρένα λίγο πριν το σημείο του δυστυχήματος. Όπως λέει ο οδηγός αναγκάστηκε να πατά συνεχώς τα φρένα σε όλη την κατηφορική διαδρομή με αποτέλεσμα να τα μπλοκάρει και όταν έφτασε στο μποτιλιάρισμα δεν μπόρεσε να σταματήσει.



Πηγή: iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *