Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Πρόσκληση στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του «Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών του Σχολείου Αριδαίας»

Αγαπητοί γονείς,

Σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό του Συλλόγου και κατ’ εφαρμογή των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου, η Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συνδέσμου, καλούν τα Τακτικά Μέλη του «Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών του 2ουστην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση για τη λήψη αποφάσεων επί των ακόλουθων θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης και στη διενέργεια Αρχαιρεσιών για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής για τη χρονική περίοδο 2014‐2016, που αμφότερα θα διεξαχθούν στις 17 Νοεμβρίου 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00πμ στην αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης Αριδαίας.

Ημερήσια Διάταξη

1. Εκλογή Προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης & ανάδειξη Εφορευτικής Επιτροπής, ενόψει των αρχαιρεσιών για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής για τη χρονική περίοδο 2014‐2016.

2. Ενημέρωση από το απερχόμενο Δ.Σ. για τα θέματα του Νέου Σχολείου και την επικείμενη μεταφορά μας σε αυτό.

3.Υποβολή και Έγκριση του Διοικητικού Απολογισμού (Έκθεση Πεπραγμένων) του Δ.Σ.

4.Υποβολή και Έγκριση των Οικονομικών Καταστάσεων και του Οικονομικού Απολογισμού μετά του Προσαρτήματος και της Ετήσιας Έκθεσης της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

5.Απαλλαγή των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου από κάθε ευθύνη διαχείρισης, αποζημίωσης και ελέγχου από την άσκηση των καθηκόντων τους, κατά την διαχειριστική χρήση 2012‐2014, και έγκριση των πράξεων και των ενεργειών τους, για την εν λόγω περίοδο.

6. Υποβολή και έγκριση προϋπολογισμού εσόδων και εξόδων για την περίοδο 2014-2016.

7.Διενέργεια των αρχαιρεσιών για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής για τη χρονική περίοδο 2014‐2016.

8.Ορισμός της νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής ως αρμόδιας για τον έλεγχο των χρήσεων 2014-2016.

9. Λοιπά Θέματα.
 
Συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση

Ως προς το σκέλος των αρχαιρεσιών, στην τακτική Γενική Συνέλευση, βάσει του καταστατικού, μπορούν να συμμετέχουν τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη. Επειδή, πάγια τακτική της απερχόμενης διοίκησης ήταν η μη είσπραξη συνδρομών από τους γονείς, δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του συλλόγου. Σημειώνεται ότι μέλη είναι και οι δύο γονείς ενός μαθητή. Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας»
 
Υποψηφιότητες

Με βάση το καταστατικό, οποιοδήποτε μέλος του Συλλόγου που δεν έχει στερηθεί τα πολιτικά του δικαιώματα, μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για μέλος του νέου Δ.Σ. του συλλόγου. Η υποψηφιότητα γνωστοποιείται εγγράφως προςτο Δ.Σ. του συλλόγου, έως τις 14.11.2014, δηλαδή τουλάχιστον τρεις (3)ημέρες πριν από τη Γενική Συνέλευση.

Αρχαιρεσίες

Οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν από τις 12:00 π.μ. έως τις 1:00 μ.μ. Με βάση το καταστατικό, η ψήφος στις αρχαιρεσίες είναι μυστική, και ως εκ τούτου χρειάζεται η ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ του κάθε μέλους του συλλόγου. Κάθε μέλος ψηφίζει με μία (1) μόνο ψήφο.

Απαρτία

Στη πρώτη συνέλευση των μελών του συλλόγου απαιτείται παρουσία του μελών που αντιστοιχούν στο ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον του αριθμού των μαθητών που φοιτούν στο σχολείο μας. Μπορούν να ψηφίσουν και οι δύο γονείς ενός μαθητή.Aν δεν υπάρξει απαρτία στην πρώτη συνέλευση των μελών, συγκαλείται νέα, μετα ίδια θέματα μέσα σε προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών, με πρόσκληση που αποστέλλεται πριν από τέσσερις (4) πλήρεις ημέρες. Στη δεύτερη αυτή συνέλευση απαιτείται εκπροσώπηση του ενός τετάρτου (1/4),τουλάχιστον, του αριθμού των μαθητών . Aν δεν επιτευχθεί και αυτή η απαρτία, καλείται, με τους ίδιους όρους και τρίτη συνέλευση, οπότε αυτή βρίσκεται σε απαρτία ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρόντων μελών.

Εκπροσωπήσεις

Kάθε μέλος της Συνελεύσεως μπορεί να εκπροσωπηθεί σε αυτή (για όλα τα θέματα, πλην της ψήφου στις αρχαιρεσίες όπου δεν ισχύει η εκπροσώπηση από άλλο μέλος) από άλλο μέλος με έγγραφη εξουσιοδότηση, που απευθύνεται στον Πρόεδρο της και κατατίθεται σε αυτόν, πρίν από την έναρξη της συνεδριάσεως.

O εκπρόσωπος αυτός έχει στη Συνέλευση όλα τα δικαιώματα, σύμφωνα με το νόμο και το Kαταστατικό του εκπροσωπουμένου μέλους, το οποίο θεωρείται παρόν.

Αγαπητοί γονείς,

η συμμετοχή όλων μας στην τακτική Γ.Σ. είναι απολύτως απαραίτητη. Όλοι γνωρίζουμε ότι σε λίγο καιρό πρέπει να μετακομίσουμε στο Νέο Σχολείο. Όλοι επίσης γνωρίζουμε τις ελλείψεις που αυτό έχει. Είναι επιβεβλημένο λοιπόν να ενημερωθούμε και να ενημερώσουμε τους κατά το νόμο αρμόδιους για το τι μέλει γενέσθαι.

Στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση θα προσκληθούν ο Δήμαρχος Αλμωπίας, ο πρόεδρος της σχολικής Επιτροπής και άλλοι εμπλεκόμενοι στο θέμα. Θα παραβρίσκονται επίσης, μετά από πρόσκλησή μας ο Διευθυντής του σχολείου μας και ο σύλλογος των διδασκόντων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

η πρόεδρος

Χισκάκη Μελίτα

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *