Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Πανδημος εορτασμός Αγίας Χρυσής Αλμωπίας

Με λαμπρότητα και εντυπωσιακή συμμετοχή του πιστού λαού πραγματοποιήθηκε η μεγάλη τοπική πανήγυρις της Αγίας Χρυσής, στον ομώνυμο Ιερό Ναό του χωριού Χρυσής Αλμωπίας, ιδιαίτερη πατρίδα και τόπο μαρτυρίου της Αγίας.


Την Κυριακή 12/10 στις 5.00 μ.μ. έγινε η υποδοχή Ιερού Λειψάνου της Οσίας Σοφίας (Κλεισούρας) και στη συνέχεια τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του
Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Κατά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Χρυσής. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Λουδοβίκος, καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, ο οποίος εξήρε την πίστη και την αυτοθυσία της Αγίας και τόνισε ότι το βίωμα της αληθινής αγάπης υπάρχει μόνο μέσα στην Εκκλησία.


Την Δευτέρα 13/10 τελέσθηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης. Κατά το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η Αγία έθεσε πάνω από όλους και από όλα τον Θεό, βάζοντας δε δεύτερη μοίρα ότι πολύτιμο υπήρχε γι᾿ αυτήν, όπως η οικογένειά της. Αυτή η στάση της θα πρέπει να εμπνέει όλους μας, ώστε να θέτουμε τον Θεό ως αρχή της ζωής μας και στήριγμα σε όλα μας τα έργα.


Στον πάνδημο εορτασμό μετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος και πολυάριθμοι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Δήμαρχος Αριδαίας κ. Δ. Μπίνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θ. Θεοδωρίδης, οι βουλευτές Πέλλας κ. Δ.Τζαμτζής και Θ. Τζάκρη και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και των φορέων.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *