Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Πρόσθετη αποζημίωση 4,5 εκατ. € στους πληγέντες κτηνοτρόφους με απόφαση του Γ. Καρασμάνη

Νέα, πρόσθετη αποζημίωση συνολικού ύψους 4,5 εκατ. ευρώ χορηγείται, με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργου Καρασμάνη, στους κτηνοτρόφους όλης της επικράτειας και κυρίως της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Νομού Χαλκιδικής, το ζωικό κεφάλαιο των οποίων επλήγη από τις ζωονόσους του καταρροϊκού πυρετού, της ευλογιάς, του μελιταίου πυρετού και της βρουκέλωσης, προκειμένου να αντικαταστήσουν τα απολεσθέντα ζώα και να συνεχίσουν απρόσκοπτα την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Με την εν λόγω υπουργική απόφαση το συνολικό ποσό των αποζημιώσεων, που έχει χορηγηθεί στους πληγέντες κτηνοτρόφους από τον περασμένο Αύγουστο, ανέρχεται στα 16 εκατ. ευρώ, καλύπτοντας ιδιαίτερα σημαντικό μέρος των απωλειών που υπέστησαν εξαιτίας των παραπάνω ζωονόσων, που φέτος βρίσκονται σε έξαρση στη χώρα μας.

Η χορήγηση της νέας, πρόσθετης αποζημίωσης εντάσσεται στην προσπάθεια που καταβάλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη στήριξη και θωράκιση του κτηνοτροφικού κλάδου έναντι των ζωονόσων. Εξαντλούνται και τα πιο στενά δημοσιονομικά περιθώρια, προκειμένου να στηριχθεί το εισόδημα των Ελλήνων κτηνοτρόφων. Με τον τρόπο αυτό καταδεικνύεται έμπρακτα η συμπαράσταση της πολιτείας σε εκείνους που μοχθούν κάτω από αντίξοες συνθήκες.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *