Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Υπερ-καθαρά τρόφιμα από τεχνολογικούς γίγαντες

Τα υπερ-καθαρά λαχανικά καλλιεργούνται σε αίθουσες με ελεγχόμενο κλιματισμό και φωτισμό και ακόμα και οι εργαζόμενοι δουλεύουν με στολές, μάσκες και γάντια για να μη μολύνουν τα τρόφιμα. Σκοπός είναι να προσφέρουν γευστικά λαχανικά χωρίς να χρειάζεται να τα πλύνετε πριν τα φάτε, απαλλαγμένα από κάθε μορφής μικρόβια, βακτήρια ή φυτοφάρμακα. 

Το παράδοξο είναι πως όλο και περισσότερες εταιρίες τεχνολογίας ασχολούνται με αυτή την παραγωγή. Τελευταία είναι η Toshiba, με τις εγκαταστάσεις της στην Yokosuka της Ιαπωνίας. Πιο πριν είχαμε την Sony, η οποία μετέτρεψε ένα παροπλισμένο εργοστάσιο παραγωγής ημιαγωγών στο Miyagi σε μια high-tech φάρμα μαρουλιών με έξτρα καροτίνη βήτα και τη Fujitsu με αντίστοιχες εγκαταστάσεις στο Wakamatsu, στις οποίες παράγει μαρούλι με χαμηλό κάλιο για καταναλωτές με χρόνιο πρόβλημα στα νεφρά.



unboxholics.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *