Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Ιορδάνης Τζαμτζής: «Να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες βαμβακοπαραγωγοί και να τους δοθεί στο ακέραιο η συνδεδεμένη ενίσχυση»

Να αποζημιωθούν άμεσα οι βαμβακοπαραγωγοί και να τους δοθεί στο ακέραιο η συνδεδεμένη ενίσχυση ζητά ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής με ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καρασμάνη Γιώργο. 

Ο κ. Τζαμτζής στην ερώτηση του προς τον αρμόδιο Υπουργό αναφέρει τα εξής: 


Κύριε Υπουργέ,

Οι συνεχείς βροχοπτώσεις των δύο τελευταίων μηνών στον Νομό Πέλλας προκάλεσαν καταστροφές στην καλλιέργεια βαμβακιού.

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων υπολογίζεται ότι περισσότερο από το 1/3 της συνολικής παραγωγής βαμβακιού στον Νομό Πέλλας έχει μείνει στο χωράφι και δεν μπόρεσε να συγκομιστεί.

Ακόμη, από τις συνεχείς βροχοπτώσεις, έχει σαπίσει ο καρπός του βαμβακιού (το λεγόμενο καρύδι), με αποτέλεσμα η μέση απόδοση κατά στρέμμα να είναι 100 κιλά και όχι 350 -400 κιλά.



Κύριε Υπουργέ,

Επειδή οι βαμβακοπαραγωγοί του Νομού Πέλλας βρίσκονται σε απόγνωση θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα οι καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ, να επισπευτεί η διαδικασία αποζημίωσης των αγροτών και να διασφαλιστεί η απόδοση στο ακέραιο της συνδεδεμένης ενίσχυσης στους πληγέντες βαμβακοπαραγωγούς.



Ερωτάστε κ. Υπουργέ

1. Τι προτίθεστε να πράξετε ώστε να ολοκληρωθούν άμεσα οι καταγραφές ζημιών που υπέστησαν οι βαμβακοπαραγωγοί;



2. Τι προτίθεστε να πράξετε ώστε να αποζημιωθούν άμεσα οι αγρότες;



3. Τι προτίθεσθε να πράξετε ώστε να αποδοθεί στο ακέραιο η συνδεδεμένη ενίσχυση όπως τις προηγούμενες χρονιές στους πληγέντες βαμβακοπαραγωγούς



Ο ερωτών Βουλευτής

Ιορδάνης Τζαμτζής

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *