Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Η ζωή και ο θάνατος στα 280 κιλά [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Η καταγραφή των τελευταίων χρόνων ενός υπέρβαρου άντρα - Δείτε τις φωτογραφίες

Η φωτογράφος Lisa Krantz εστίασε με το φακό της στα τέσσερα τελευταία χρόνια της ζωής του Hector Garcia Jr., καταγράφοντας τον αγώνα του, τις νίκες και το τραγικό τέλος. Ο Garcia, ένας υπέρβαρος άντρας, πάλευε για χρόνια με τα κιλά του τα οποία εκτός του ότι αποτέλεσαν τροχοπέδη για μια φυσιολογική ζωή, τον οδήγησαν σε πρόωρο θάνατο.

Νοέμβρης 2010: Ο Hector Garcia από το Σαν Αντόνιο, του Τέξας, ζυγίζει περίπου 270 κιλά. Ο νεαρός άντρας δυσκολεύεται ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα, όπως το να κάνει μπάνιο. Εδώ, στο πρώτο καρέ που ακολουθεί, δέχεται τη βοήθεια από τη μητέρα του Elena η οποία νωρίτερα του έκοψε και τα μαλλιά.

Ένα μήνα πριν, ο Garcia είχε αρχίσει να κάνει δίαιτα όταν συνειδητοποίησε ότι ήταν κοντά στα 280 κιλά.

Ο Garcia ζούσε δέσμιος του βάρους του: Ανήμπορος να βγει εκτός σπιτιού ή να περπατήσει με τις δικές του δυνάμεις, χρησιμοποιούσε πάντα μαγκούρα ή αναπηρική καρέκλα. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων αυτών χρόνων, ο δυστυχής άντρας έκανε προσπάθειες να χάσει κιλά είτε με τη βοήθεια οργάνων γυμναστικής: μια πραγματικά επίπονη διαδικασία.

Το 2012, υποβλήθηκε σε εγχείρηση στα γόνατα, εξαιτίας της χρόνιας καταπόνησής τους. Μετά από χρόνια μεταφοράς εκατοντάδων επιπλέον κιλών, ο Garcia μετά βίας μπορούσε να σταθεί στα πόδια του.

Δυο χρόνια αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2014, παλεύοντας μέσα από υπερβολικές στρώσεις λίπους, ο Garcia κατέρρευσε στο σαλόνι του σπιτιού του αφού κατάφερε να περπατήσει μερικά μέτρα. Ο θάνατός του ίσως και να ήταν ένα είδους λύτρωσης…

























 
 
 
http://www.ialmopia.gr/search/label/PHOTOS
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *