Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Καθιερώθηκε και στην Ελλάδα το "προγαμιαίο πιστοποιητικό υγείας" (Σαν σήμερα 9/1)

1927Συγκρούσεις μεταξύ οπαδών του παλαιού και νέου ημερολογίου πραγματοποιούνται στην Ελλάδα με την κυβέρνηση να λαμβάνει αυστηρά μέτρα.


1997στη Σερβία, η κυβέρνηση αναγνώρισε τη νίκη της αντιπολίτευσης στις δημοτικές εκλογές στην πόλη Βρσατς, την τρίτη μετά το Λάποβο και τη Νις.

1907γεννήθηκε η Γαλλίδα συγγραφέας, φιλόσοφος και φεμινίστρια Σιμόν ντε Μποβουάρ, σύντροφος του υπαρξιακού φιλοσόφου Ζαν-Πολ Σαρτρ και δημιουργός του διάσημου έργου "Το Δεύτερο Φύλο".



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 9/1
1941 Η Αμερικανίδα folk τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και μουσικός Joan Baez (Joan Chandos Báez) γεννήθηκε στο Στάτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης. Χαρακτηρίζεται για την αγωνιστική δραστηριότητα της σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Βοήθησε ώστε τα τραγούδια του Bob Dylan να βρουν το δρόμο τους στο πλατύ αμερικανικό κοινό. Έξι από τα άλμπουμ που κυκλοφόρησε έχουν γίνει χρυσά.

1944 Ο Βρετανός κιθαρίστας, τραγουδοποιός και παραγωγός Jimmy Page (James Patrick Page) γεννήθηκε στο δυτικό προάστιο του Λονδίνου, Χέστον. Υπήρξε μέλος των συγκροτημάτων The Yardbirds από το 1966 έως το 1968 και στη συνέχεια των Led Zeppelin μέχρι το 1980. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι The WhoThe KinksMarianne FaithfullThe Rolling StonesVan MorrisonEric ClaptonJoe Cocker κ.α. Το όνομα του έχει γραφτεί δύο φορές στο Rock and Roll Hall of Fame, μία με τους The Yardbirds και μία με τους Led Zeppelin. Το 1980 μετά τον θάνατο του φίλου του και ντράμερ των Led ZeppelinJohn Bonham ακολουθεί η διάλυση του συγκροτήματος. Ο Page πέφτει σε μελαγχολία και δεν αγγίζει την κιθάρα του για ένα χρόνο περίπου. Επιστρέφει στην ενεργό δράση το 1981 και από τότε έχει ηχογραφήσει δώδεκα άλμπουμ. Το 2005 τιμήθηκε από την Βασιλική οικογένεια της Αγγλίας με τον τίτλο Officer of the Order of the British Empire.


Αθλητισμός 9/1
9/1/1996    Οι Toronto Raptors δημιουργούν ρεκόρ στο NBA όταν δεν σημειώνουν ούτε ένα πόντο από ελεύθερες βολές (0/3) στον αγώνα με τους Charlotte Hornets και χάνουν με 92-91

9/1/1989    Ξεκινάει από την ΕΤ3 η εκπομπή “Δίκη της Δευτέρας” με υψηλές ακροαματικότητες και με συντονιστή – παρουσιαστή τον Κυριάκο Θωμαϊδη. Ενάμισυ χρόνο μετά, με την αποχώρησή του, θα αναλάβει ο Γιώργος Τουρώνης, προϊστάμενος του αθλητικού τμήματος.

9/1/1985    Ο Νίκος Αναστόπουλος και ο Σάββας Κωφίδης σκοράρουν τα δύο γκολ της Εθνικής στην Χάιφα σε φιλικό αγώνα με το Ισραήλ (0-2)


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *