Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Λ. Κανέλλη: Το ΚΚΕ είναι η μοναδική απάντηση στη θλιβερή ευρωπαϊκή καπιταλιστική πραγματικότητα

«Το ΚΚΕ είναι το μέλλον και η μοναδική απάντηση, αυτή τη στιγμή, στη θλιβερή ευρωπαϊκή καπιταλιστική πραγματικότητα» τονίζει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η βουλευτής του ΚΚΕ, υποψήφια στην Α΄ Αθήνας, Λιάνα Κανέλλη.

«Αν το ΚΚΕ δεν είναι, και που πρέπει να είναι, που πιστεύω ότι θα είναι, δυνατό στην επόμενη Βουλή, στην "ευρωστρούγκα" ο ελληνικός λαός θα μείνει χωρίς αντιπολίτευση. Θα μείνει χωρίς ουσιαστική αντιπολίτευση στα ευρωπαϊκά σχέδια που μέχρι το '20 στην Ευρώπη θα μας σφίξουν εντελώς. Θυμηθείτε με. Μέχρι τώρα, μπορεί να στραγγαλίζει ένα αριστερό χέρι τον λαιμό των εργαζομένων σε ολόκληρη την Ευρώπη και στην Ελλάδα. Το να του προστεθεί και ένα αριστερό χέρι, το οποίο θα στραγγαλίζει τα ίδια δικαιώματα των ίδιων λαών σε ολόκληρη την Ευρώπη και θα τους ταΐζει και λίγα ψιχουλάκια για να τραβάει σε μάκρος η αντοχή στον βρογχόσπασμο, ειλικρινά δεν λέει τίποτε. Θα πάμε από δύο χέρια δηλαδή, από δήθεν Δεξιά με ακροδεξιά ατζέντα και από δήθεν Αριστερά. Και όλα μαζί θα μας στείλουν στον άλλο κόσμο» εκτιμά η κ. Κανέλλη. 

Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει: «Είναι δυνατόν ένα αριστερό κόμμα να είναι συνομιλητής του ΣΕΒ; Περιοδεύον στο Σίτι και στο Κόμο; Να είναι υπέρ της ΕΕ; Υπέρ του ΝΑΤΟ; Υπέρ των παρεμβάσεων; Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εργαλείο, αυτή τη στιγμή, στις ευρωπαϊκές αλλαγές. Αλλά είναι εργαλείο που εκπροσωπεί, εκών άκων, -αν θέλετε να είμαι προεκλογικά ορθή- ένα τμήμα του κεφαλαίου που ανταγωνίζεται ένα άλλο τμήμα του κεφαλαίου, αυτή τη στιγμή μέσα στην ΕΕ. Ωμά και ξεκάθαρα έτσι είναι».




ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *