Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Πότε ορκίζονται οι νέοι Βουλευτές μας

Οι δυο νέοι Βουλευτές της Πέλλας Γιάννης Σηφάκης και Χρήστος Σμίας
 

Οι εκλογές τελειώσαν και στο νομό Πέλλας έγινε μερική ανανέωση με την εκλογή δυο νέων Βουλευτών από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι ο πρώην πλέον Υπουργός Γιώργος Καρασμάνης και νυν Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας με τη συνεργαζόμενη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη που είναι οι παλιοί θα συναντήσουν τους νέους εκλεγμένους Γιάννη Σηφάκη και Χρήστο Σμία απόν τον ΣΥΡΙΖΑ. Το καλεντάρι λοιπόν είναι το ακόλουθο:

Ο Γιώργος Καρασμάνης

Υποχρεωτικά, η Βουλή συνέρχεται στην πρώτη της Σύνοδο στις 5 Φεβρουαρίου ημέρα Πέμπτη και ώρα 11.00 π.μ., όπως ορίζει το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο διαλύθηκε η Βουλή της ΙΕ¨ Βουλευτικής Περιόδου Προεδρευομένης Δημοκρατίας. Την ίδια ημέρα, τελείται η ορκωμοσία των βουλευτών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου.

Εφόσον η νέα Βουλή συνέλεθει σε Σύνοδο, την επόμενη ημέρα στις 6 Φεβρουαρίου θα πρέπει να εκλέξει τον νέο Πρόεδρο της Βουλής και το Προεδρείο, σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο Κανονισμός στα άρθρα 7 και 8.

Στις 7, 8 και 9 Φεβρουαρίου θα αναγνωστούν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, διεξάγεται η συζήτηση και τα μεσάνυχτα της 9ης Φεβρουαρίου θα γίνει, πιθανότατα, η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ωστόσο, ακόμη και αν ξεκινήσουν άμεσα διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, η ψηφοφορία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν από την 11η Φεβρουαρίου.

Η Θεοδώρα Τζάκρη


Συγκεκριμένα, όπως ορίζει το ά.140 παρ. 3 του Κανονισμού της Βουλής, «η εκλoγή τoυ Πρoέδρoυ της Δημoκρατίας εγγράφεται σε ειδική ημερήσια διάταξη, της oπoίας η ανακoίνωση γίνεται πέντε πλήρεις ημέρες πριν από την oριζόμενη σ’αυτήν ημερoμηνία ψηφoφoρίας, σύμφωνα με τo άρθρo 32 παρ. 3 τoυ Συντάγματoς». Έτσι, η ημερήσια διάταξη θα πρέπει να κοινοποιηθεί πέντε μέρες πριν από την ψηφοφορία, με αποτέλεσμα η εκλογή να είναι εφικτή από τις 11 Φεβρουαρίου και έπειτα. 
 
 
 
 
πηγη: meapopsi.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *