Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Eντείνεται ο διωγμός των Ελλήνων που ζουν στην Τουρκία (Σαν σήμερα 5/1)

1927Εξεργεμένος όχλος διαδηλώνει στους δρόμους του Χάνκοου της Κίνας εναντίον των παραχωρήσεων και κατέβασαν τη βρετανική σημαία. Πριν 10 χρόνια.... στην Τουρκία, δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι διαδήλωσαν στην Άγκυρα με αίτημα περισσότερη δημοκρατία στη χώρα και λιγότερη διαφθορά.

1919στις ΗΠΑ, ο Χέρμπερτ Κλαρκ Χούβερ ορίστηκε συντονιστής των προσπαθειών για τη διανομή τροφίμων σε 125 εκατομμύρια πεινασμένους ανθρώπους στην Ευρώπη, οι οποίοι βρέθηκαν σε αυτή την κατάσταση λόγω του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

1969αεροπειρατής, που οδήγησε αεροσκάφος της Ολυμπιακής από το Ηράκλειο στο Κάιρο, συνελήφθη και το αεροπλάνο επέστρεψε στην Αθήνα.


 

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο



Μουσική 5/1

1923 Ο Αμερικανός επιχειρηματίας και παραγωγός Sam Phillips (Samuel Cornelius Phillips 1923-2003) γεννήθηκε στο Φλόρενς της Αλαμπάμα. Είναι ιδρυτής των στούντιο Sun Studios και της δισκογραφικής εταιρείας Sun Records. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην διάδοση της rock 'n' roll μουσικής στην Αμερική τις δεκαετίες του '40 και '50 και βοήθησε να αναγνωριστούν καλλιτέχνες όπως οι Elvis Presley, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis, Carl Perkins και Howlin' Wolf. Ο Phillips είναι ο άνθρωπος που ουσιαστικά ανακάλυψε τον Elvis Presley. Το 1955 πούλησε το συμβόλαιο του Presley στην RCA Records για τριάντα πέντε χιλιάδες δολάρια. Το όνομα του έχει συνδεθεί και με άλλους μεγάλους καλλιτέχνες όπως οι B.B. King και Roy Orbison. Είναι από τα πρώτα ονόματα που γράφτηκαν στο Rock and Rock Hall of Fame.

1969 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Marilyn Manson (Brian Hugh Warner) γεννήθηκε στο Καντόν του Οχάιο. Είναι γνωστός για τους ακατάλληλους στίχους των τραγουδιών του και τις προσβλητικές εμφανίσεις του. Μαζί με τους Twiggy Ramirez, Fred Sablan και Jason Sutter, είναι μέλος του ομώνυμου συγκροτήματος με το όνομά του, Marilyn Manson. Πήρε το "όνομα" του από τα ονόματα της δημοφιλούς ηθοποιού Marilyn Monroe και του γνωστού Αμερικανού εγκληματία Charles Manson.


Αθλητισμός 5/1
 
5/1/2009    Πεθαίνει από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 77 ετών ο πρώην αθλητής του Πανιωνίου Βαγγέλης Δεπάστας. Είχε κατακτήσει χρυσά μετάλλια στα 800μ και 1500μ στους Βαλκανικούς Αγώνες της Αθήνας το 1957 ενώ είχε επίσης πρωταγωνιστήσει σε Μεσογειακούς και Ευρωπαϊκούς Αγώνες κερδίζοντας πολλά αργυρά και χάλκινα μετάλλια. Κατέρριψε οκτώ φορές το πανελλήνιο ρεκόρ στα 800μ και δύο στα 1500μ. Το στάδιο του Σχημανταρίου φέρει το όνομά του.

5/1/1989    Το καλωδιακό δίκτυο ESPN αγοράζει τα τηλεοπτικά δικαιώματα 175 αγώνων μπέιζμπολ τον χρόνο για 400 εκατομμύρια δολάρια

5/1/1988    Πεθαίνει σε ηλικία 40 ετών από ανακοπή καρδιάς ο μπασκετμπολίστας των Utah Jazz, Pete Maravich, ο επονομαζόμενος “Pistol Pete”. Τρία χρόνια πριν, στις 14/12/1985, η ομάδα του είχε ήδη αποσύρει το νούμερο 7, ενώ τρία χρόνια μετά, το 1991, ο Bob Dylan θα γράψει το “Dignity” εμπνεόμενος από τη ζωή του


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *