Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Για πρώτη φορά στην Αλμωπία θα διδάσκεται η Υποκριτική Τέχνη Θεάτρου και Κινηματογράφου

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι εγκρίθηκαν οι 2 νέες ειδικότητες που προτείναμε να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους
από το Εαρινό Εξάμηνο 2015 στο Δημόσιο ΙΕΚ Αριδαίας.

Πρόκειται για 2 στοχευμένες επιλογές μας, τόσο στον Τομέα του Αγροτουρισμού, όσο και στον Τομέα του Πολιτισμού με την ειδικότητα
"Υποκριτική Τέχνη Θεάτρου και Κινηματογράφου".

Ειδική αναφορά θα ήθελα να κάνω στην ειδικότητα "Υποκριτική Τέχνη Θεάτρου & Κινηματογράφου" ...μια ειδικότητα πολιτιστικού περιεχομένου
με πρόγραμμα σπουδών που οδηγεί στη λήψη Πιστοποιημένου Διπλώματος.

Στην περιοχή μας δραστηριοποιούνται ήδη αρκετές ομάδες Θεάτρου και το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την απήχηση που έχουν οι παραστάσεις που δίνονται μας οδήγησε στην απόφαση να προταθεί μια τέτοια ειδικότητα για πρώτη φορά.

Πέρα από τις κατεξοχήν τεχνικές ειδικότητες αλλά και αυτές που έχουν "συγγένεια" με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας (γεωγραφικά και οικονομικά), η ειδικότητα αυτή θα δώσει ευκαιρία σε όσους ήδη ασχολούνται ερασιτεχνικά με το θέατρο, να αποκτήσουν τόσο το θεωρητικό υπόβαθρο όσο και τις τεχνικές δεξιότητες που απαιτούνται για να ασκήσουν και επαγγελματικά αυτό που αγαπούν να έχουν ως χόμπι ή εναλλακτική απασχόληση.

Πιστεύω βάσιμα, επίσης ότι σε όλη αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία θα δοθεί μια διέξοδος για δωρεάν σπουδές σε νέες και νέους της περιοχής και όχι μόνο..... μια σπάνια ευκαιρία να "τρέξουμε" όλοι μαζί μια ειδικότητα που προάγει τον πολιτισμό και ωθεί προς επιλογές ιδιαίτερα συγγενείς με την ιστορία μας. Η τέχνη κι ο πολιτισμός άλλωστε πάντα συνόδευαν και συμπλήρωναν, την καθημερινότητά μας, αυταπόδεικτα και σχεδόν νομοτελειακά.

Σας καλώ να στηρίξετε με τη συμμετοχή σας την ειδικότητα αυτή αλλά και τον Αγροτουρισμό και από κοινού να συνδράμουμε ώστε το σύνολο των ειδικοτήτων που προσφέρει το ΙΕΚ Αριδαίας να καθιερωθεί και να αναδείξει εξειδικευμένα στελέχη στην αγορά εργασίας, άξιους συναδέλφους του αύριο σε όλους τους τομείς σπουδών που προσφέρονται από το ΙΕΚ μας.

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής του ΙΕΚ Αριδαίας

Γιόρτσος Γεώργιος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *