Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Μετωπική σύγκρουση μεταξύ Μπίνου - Πασόη για το αναψυκτήριο των Λουτρών. Σκληρή γλώσσα από το νυν και πρώην Δήμαρχο Αλμωπίας

Μετωπική σύγκρουση μεταξύ Μπίνου - Πασόη για το αναψυκτήριο των Λουτρών. Σκληρή γλώσσα από το νυν και πρώην Δήμαρχο Αλμωπίας!




Διαβάστε την ανακοίνωση της παράταξης του Δημήτρη Πασόη "Νέα Εποχή για την Αλμωπία"

Ως άλλος αυτοκράτωρ, ως ακραιφνής νεοφιλελεύθερος, ο μέγας μάνατζερ Δήμαρχος Αλμωπίας ξανασηκώνει τη καταλαγιασμένη, κατά τη άποψή του, σκόνη που σηκώθηκε με την αιφνιδιαστική και με οριακή πλειοψηφία, απόφαση που πήρε η Διοίκηση της Επιχείρησης των Λουτρών Λουτρακίου για εκμίσθωση του αναψυκτηρίου των Λουτρών σε ιδιώτη.

Με την, διαπιστωμένη πια, προσφιλή του τακτική να παραποιεί την αλήθεια και θεοποιώντας την ιδιωτική πρωτοβουλία προσπαθεί να μας πείσει, με το "διάγγελμά του" , σε προσφιλές του ηλεκτρονικό μέσο επικοινωνίας, περί του ορθού της απόφασής του, που δεν το κρύβει ότι ήταν δικιά του οραματική απόφαση, καθώς και για τα επιτεύγματα της πεντάμηνης διοίκησής του στην επιχείρηση των Λουτρών.

Το μόνο που καταφέρνει, τελικά, ο κ. Δήμαρχος, είναι να επιβεβαιώσει τους εκφρασμένους φόβους μας για τους στόχους που έκρυβε η εμμονή του να ηγηθεί της διοίκησης των Λουτρών, υποτιμώντας με αυτή του την ενέργεια τα στελέχη του συνδυασμού του.

Το αναψυκτήριο, με όλα του τα προβλήματα, είναι ένας κερδοφόρος κλάδος, μία κερδοφόρα εκμετάλλευση της μονομετοχικής ανώνυμης εταιρίας των Λουτρών Λουτρακίου. Αυτό δεν μπορείτε να το αμφισβητήσετε με κανένα τρόπο κ. Δήμαρχε και μη προσπαθείτε να αιτιολογήσετε τη απόφασή σας, για ενοικίαση του αναψυκτηρίου, προβάλλοντας αναληθή στοιχεία.

Από τη στιγμή, όμως, που η Αυτού Μεγαλειότητά Σας αυτοπροβάλλεται ως μάνατζερ και γνώστης του management - αλήθεια που τα αποκτήσατε όλα αυτά; - ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν.

Αφού λοιπόν προλάβατε και εντοπίσατε όλα τα κακώς κείμενα γιατί δεν προχωράτε στην διόρθωσή τους και στη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών;

Γιατί δεν αξιοποιείτε τους άξιους συνεργάτες σας που μετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο;

Ή μήπως δεν είναι ικανοί και τους χρειάζεστε μόνο και μόνο για να επικυρώνουν, με οριακές πλειοψηφίες, τα μεγάλα οράματά σας για παραχώρηση - δώρο, γιατί περί δώρου πρόκειται, φιλέτων της περιουσίας της Δημοτικής Επιχείρησης, που περαιτέρω είναι περιουσία του Δήμου.

Εσείς κ. Δήμαρχε δεν μπορέσατε να πείσετε, περί του ορθού της απόφασή σας, τους συνεργάτες σας και περιμένετε να πειστούν οι πολίτες της Αλμωπίας;

Αναφερθήκατε εκτενώς, στο "διάγγελμά" σας, στα επιτεύγματα που είχατε κατά την πεντάμηνη διοίκησή σας στην επιχείρηση των Λουτρών Λουτρακίου.

Όχι μόνο επιτεύγματα δεν είχατε αλλά οικειοποιηθήκατε επιτυχίες άλλων διοικήσεων.

Εμείς παραλάβαμε, την 1-1-2011, μια επιχείρηση υπερχρεωμένη, με υποχρεώσεις πάνω από 1.400.000,00 ευρώ και σας την παραδώσαμε, στο τέλος της θητείας, μας με υποχρεώσεις κάτω από 300.000,00 ευρώ καθώς επίσης και με σημαντικές απαιτήσεις και μάλιστα από συγκριμένη Κοινοπραξία επιχειρηματιών, που με άλλη απόφαση παλαιότερης διοίκησης εκμεταλλεύεται άλλο φιλέτο της επιχείρησης.

Η συγκεκριμένη κοινοπραξία ιδιωτών αρνούνταν να καταβάλλει τη απαίτηση της επιχείρησης, παρά τα δικόγραφα που της επιδίδονταν καλυπτόμενη πίσω από νομικά τερτίπια. Εσείς ισχυρίζεστε ότι εισπράξατε τη συγκεκριμένη απαίτηση, ως καλύτεροι μάνατζερ, και αποδώσατε στο δημόσιο μέρος παρακρατούμενων φόρων που δημιούργησαν άλλες διοικήσεις.

Αλήθεια οι συγκεκριμένοι ιδιώτες εξόφλησαν τη απαίτηση της Επιχείρησης επειδή πείστηκαν από τη μεγάλη σας ικανότητα ή έδειξαν καλή διαγωγή προκειμένου να παρατείνουν, όχι μόνο, την παραμονή τους στη συγκεκριμένη εκμετάλλευση αλλά και να συμμετάσχουν και στη νέα ιδιωτικοποίηση;

Κ. Δήμαρχε, η πιστοποίηση των πηγών ως ιαματικών καθώς και η ανανέωση της άδειας του υδροηλεκτρικού επιτεύχθηκε επί ημερών της δικιάς μας διοίκησης.

Σίγουρα, στα τρεισήμισι χρόνια, που διοικήσαμε τη Δημοτική Επιχείρηση δεν μπορέσαμε να υλοποιήσουμε τα σχέδιά μας γι΄αυτήν. Την περαιτέρω ανάπτυξή της που θα ήταν προς όφελος όχι μόνο της ευρύτερης περιοχής των Λουτρών αλλά και όλης της Αλμωπίας.

Κατά τη θητεία μας κάναμε λάθη και είχαμε ολιγωρίες. Σε μια δύσκολη όμως οικονομική συγκυρία, όχι μόνο για την Επιχείρηση αλλά και για ολόκληρη τη χώρα, σε ένα περιβάλλον γενικής ύφεσης και οικονομικής κρίσης δώσαμε βάρος στην εξυγίανση και το νοικοκύρεμα της υπερχρεωμένης Επιχείρησης. Στοιχεία που ήταν προαπαιτούμενα για την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Σήμερα, λοιπόν, που υπάρχουν αυτά τα προαπαιτούμενα περιμέναμε από τη νέα διοίκηση και ιδιαίτερα από τον ειδήμονα, πολυπράγμονα και έμπειρο Πρόεδρό της, να στραφεί προς αυτή τη κατεύθυνση.

Αντί, όμως, αυτού βλέπουμε τη νέα Διοίκηση να στρέφεται στις εύκολες λύσεις. Στην παραχώρηση σημαντικών φιλέτων της επιχείρησης στην αδηφάγα και με μόνο σκοπό το κέρδος ιδιωτική πρωτοβουλία.

Ποιο φιλέτο της επιχείρησης έχει σειρά κ. Δήμαρχε; Μήπως μεγάλο κομμάτι της Επιχείρησης ή ολόκληρη η Επιχείρηση;

Αυτοί λοιπόν ήταν οι σημαντικοί στόχοι που θα προωθούσατε όταν αναλαμβάνατε, ως ο μόνος ικανός του συνδυασμού σας, το τιμόνι της επιχείρησης;

Σας καλούμε, λοιπόν, για άλλη μια φορά να ανακαλέσετε την, με οριακή πλειοψηφία απόφαση που πήρατε για ενοικίαση του αναψυκτηρίου σε ιδιώτη. Η ιδιωτικοποίηση δεν είναι πάντα η πανάκεια. Το ομολογείτε εξάλλου και εσείς στο "διάγγελμά" σας καθώς υπάρχει η παλιά εμπειρία. Επενδυτής με βαρύ πορτοφόλι δεν σημαίνει πάντα και σωστός επαγγελματίας.

Διορθώστε, λοιπόν, τα κακώς κείμενα που, όπως ισχυρίζεστε, προλάβατε να τα εντοπίσετε.

Λειτουργείστε το αναψυκτήριο μέσα στα πλαίσια τη Δημοτικής επιχείρησης, που ποιός ξέρει, ως καλοί επαγγελματίες, μπορεί να τα καταφέρετε καλύτερα από εμάς.

Και ένα τελευταίο κ. Δήμαρχε. Η περιοχή των Λουτρών, που την εκμεταλλεύονταν για δεκαετίες ιδιώτης, παραχωρήθηκε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έπειτα από αγώνες συγκεκριμένων ανθρώπων. Αγώνες στους οποίους δεν συμμετείχατε εσείς. Αποφάσεις, λοιπόν, που αφορούν όλους τους πολίτες την Αλμωπίας, πρέπει να μπαίνουν σε μακρά διαβούλευση και να έχουν τη συναίνεση του συνόλου ή τουλάχιστον της αυξημένης πλειοψηφίας της κοινωνίας της Αλμωπίας.

Η αντιπρόταση των φορέων του Λουτρακίου


Γνωρίζοντας από «πρώτο χέρι» την κατάσταση του αναψυκτηρίου, αφού τη βιώνουμε καθημερινά, αναλάβαμε την πρωτοβουλία ως σύνολο ανθρώπων που ζουν ή δραστηριοποιούνται επαγγελματικά να καταθέσουμε μια εναλλακτική πρόταση στο συγκεκριμένο θέμα.

Έχοντας στο παρελθόν ζήσει και τα «κακώς κείμενα» μιας εκμίσθωσης σε μια αμιγώς ιδιωτική πρωτοβουλία θεωρήσαμε χρέος μας, προκειμένου να προσφέρουμε στην κοινωνία της ευρύτερης περιοχής αλλά και να προστατέψουμε τις επενδύσεις όλων των επαγγελματιών (οι οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ομαλή λειτουργία και του αναψυκτηρίου) να αναλάβουμε δράση και απ' τη πλευρά μας συνεισφέροντας στην περαιτέρω αναβάθμιση των Λουτρών.

Η πρωτοβουλία μας αυτή έχει σκοπό την προσφορά ποιοτικότερων υπηρεσιών του αναψυκτηρίου , ενώ ταυτόχρονα θα μπορεί να διατηρηθεί και ο κοινωνικός ρόλος του. Αφού όπως και ο νόμος προβλέπει, τυχόν κέρδη θα διανέμονται τόσο στους εργαζόμενους όσο και σε κοινωφελείς σκοπούς.

Συγκεκριμένα, ζητήσαμε τη πίστωση χρόνου από τη Διοίκηση των Λουτρών, ζητώντας την αναβολή της άμεσης εκμίσθωσης του αναψυκτηρίου προκειμένου να συσταθεί μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ), ανοιχτής λαϊκής βάσης, με σκοπό την συμμετοχή (σε περίπτωση απόφασης του ΔΣ των Λουτρών) στη δημοπρασία.

Θεωρούμε λοιπόν σχεδόν βέβαιο ότι για την αρνητική ψήφο των μελών του ΔΣ έπαιξε ρόλο και η πρόταση που καταθέσαμε.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, θεωρούμε χρέος μας να παραθέσουμε στους πολίτες της Αλμωπίας την πρόταση την οποία θέσαμε υπ όψιν του ΔΣ της επιχείρησης των Λουτρών την 03/02/2015 αρχικά εγγράφως αλλά και προσωπικά δίδοντας λεπτομέρειες.

Ελπίζουμε η όποια απόφαση της Δημοτικής Αρχής και του ΔΣ να είναι προς το συμφέρον όλων, ενώ θα είμαστε αρωγοί στην όποια τους προσπάθεια.

Συμβούλιο Τ.Δ. Λουτρακίου Αλμωπίας
Σύλλογος Νέων Λουτρακίου
Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου «Το Πόζαρ»
Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Λουτρακίου
Σύλλογος Ξενοδόχων Λουτρακίου
Α.Σ. Άρη Λουτρακίου



Διαβάστε τη δήλωση του Δημάρχου Αλμωπίας και Προέδρου των Λουτρών Δημήτρη Μπίνου

Τώρα που καταλάγιασε η σκόνη από τις ομολογουμένως χλιαρές και χωρίς ουσία αντιδράσεις τις αντιπολίτευσης, είναι η ώρα να ειπωθούν μερικές αλήθειες σχετικά με την απόφασή μας να προβούμε στην εκμίσθωση του αναψυκτηρίου στα Λουτρά. Όπως πάντα έτσι και τώρα κινητήριος μοχλός σε κάθε μου απόφαση είναι το όφελος των πολλών και το μακροπρόθεσμο κέρδος. Τίποτα δε γίνεται τυχαία. Όλες μας οι ενέργειες αποτελούν κομμάτια ενός σχεδίου που στόχο έχει να φέρει επαγγελματισμό, θετικό αποτέλεσμα και τελικά ανάπτυξη.

Πρώτο μας μέλημα είναι η εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Το αναψυκτήριο λειτουργώντας μέσα στα πλαίσια της μονομετοχικής δημοτικής επιχείρησης στερείται δυστυχώς την πρόσβαση σε επαγγελματικό προσωπικό. Είμαστε αναγκασμένοι από το νόμο να δουλεύουμε κυρίως με δίμηνες συμβάσεις, συνήθως πολιτικές χάρες, ένα προνόμιο πολιτικό το οποίο απεμπολώ για χάρη της ουσίας, ή τετράμηνες μέσω ΑΣΕΠ. Στη λήξη του διμήνου ή τετραμήνου είμαστε υποχρεωμένοι να απολύσουμε τον εργαζόμενο. Και μόνο αυτό το γεγονός στερεί από τους εργαζομένους μας το αναγκαίο κίνητρο που είναι η παραμονή στην εργασία.

Το νομικό καθεστώς λειτουργίας της επιχείρησης μέσα από τα δημόσια οικονομικά δημιουργεί επίσης μια σειρά εγγενών αδυναμιών στα θέματα του προσωπικού , όπως η αδυναμία στην εφαρμογή ενός συστήματος bonus-malus, η αδυναμία ενίσχυσης του αριθμού των εργαζομένων σε συγκεκριμένες μέρες αιχμής, η συχνή αλλαγή προσώπων. Προσθέστε σε όλα αυτά και το κακό management μια και όλοι εμείς που καλούμαστε να υπηρετήσουμε ως αιρετοί δεν είμαστε ειδικοί σε καταστήματα εστίασης αλλά και δεν μπορούμε να προσλάβουμε ειδικούς λόγω της απαγόρευσης των προσλήψεων. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό σε όλους: Προχειρότητα, αδιαφορία, έλλειψη ζήλου, έλλειψη κινήτρου, με λίγα λόγια κακή ποιότητα υπηρεσιών.

Ο Δήμος πρέπει να έχει κοινωνική στόχευση. Ακόμη και αν πρόκειται για μια δημοτική επιχείρηση, που εξ ορισμού πρέπει να κερδίζει, θα πρέπει να προτάσσει τον κοινωνικό ρόλο έναντι του κέρδους. Με μια και μοναδική εξαίρεση: να μην καταγράφει οικονομικές ζημίες. Οι ζημίες φορτώνουν αρνητικά τον προϋπολογισμό και οδηγούν τελικά σε μεγαλύτερη κοινωνική αδικία. Το αναψυκτήριο εδώ και πολλά χρόνια έχει μηδενικά κέρδη και κάποιες φορές ζημία. Προηγούμενες διοικήσεις ανέβαζαν με τεχνητό τρόπο τα κέρδη μη υπολογίζοντας δαπάνες όπως: το ηλεκτρικό ρεύμα, τις καθαρίστριες, τα υλικά καθαριότητας κ.α.

Όπως έχει αποδειχτεί διεθνώς αλλά και στη χώρα μας το δημόσιο δεν είναι ο καλύτερος επιχειρηματίας. Με βάση το νομικό πλαίσιο λειτουργίας της επιχείρησης όπως έχει σήμερα η κατάσταση δεν μπορεί να διορθωθεί ουσιαστικά. Είναι ίσως και ο λόγος που όλες οι προηγούμενες διοικήσεις , παρά τις περί του αντιθέτου διαψεύσεις τους, που δεν πείθουν κανένα, δεν μπόρεσαν να έχουν καλή ποιότητα υπηρεσιών και κέρδη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το αναψυκτήριο περνά σε ιδιωτικά χέρια. Έχει γίνει και στο παρελθόν. Με δυο σημαντικά προβλήματα. Πρώτον τη δυσκολία στην καταβολή των ενοικίων και δεύτερον την κακή ποιότητα των υπηρεσιών. Έχουμε διδαχτεί από τα λάθη των προηγούμενων. Η νέα διοίκηση με επαγγελματισμό εξασφαλίζει τα συμφέροντα της επιχείρησης, προλαμβάνοντας συμβατικά και με ποινικές ρήτρες όλες τις ενδεχόμενες μελλοντικές δυσλειτουργίες.

Είμαστε στη διοίκηση της επιχείρησης μόλις τέσσερις μήνες:

- Καταφέραμε να ελέγξουμε αποτελεσματικά τις δαπάνες και να εισπράξουμε οφειλές τριών και τεσσάρων ετών έναντι της επιχείρησης.

- Καταφέραμε να φτάσουμε την απόσταση της καταβολής της μισθοδοσίας του προσωπικού στον ένα μήνα από τρεις.

- Να πληρώσουμε τους όρους σύνδεσης του Υδροηλεκτρικού.

- Να προχωρήσουμε τις διαδικασίες νομιμοποίησης κτισμάτων μας.

- Με βάση ένα τυχαίο γεγονός αποκαταστήσαμε με επαγγελματισμό και επιστημονικό τρόπο το πρόβλημα των συνεχών κατολισθήσεων.

- Πιστοποιήσαμε τις πηγές μας ως ιαματικές.

- Μέσα στο μήνα ξεκινάμε τις τρεις μικρές πισίνες δίπλα στο νέο υδροθεραπευτήριο που έμεναν ανεξήγητα ημιτελείς όλα αυτά τα χρόνια.

- Βεβαιώσαμε και πληρώσαμε φόρους και χρέη της επιχείρησης που δε δημιουργήσαμε εμείς. Φόρους που έρχονταν από 2010 και φόρτωσαν την επιχείρηση με δυσβάσταχτες προσαυξήσεις επειδή κάποιοι δεν είχαν το θάρρος να τους βεβαιώσουν.

- Δημιουργήσαμε με πολύ δουλειά και οικονομία ένα μικρό αποθεματικό ώστε να μη κυνηγάμε κάθε μέρα την επόμενη.

Όραμά μας είναι, αφού νοικοκυρέψουμε την επιχείρηση στην πράξη και όχι στα λόγια, να δημιουργήσουμε μια λουτρόπολη Ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Υπάρχουν πολλά προαπαιτούμενα πριν την αρχή της εφαρμογής αυτού του στόχου. Εργαζόμαστε καθημερινά με το όραμα αυτό στο μυαλό μας και το βλέμμα μας στο μέλλον.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *