Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Κοπή βασιλόπιτας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Πέλλας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος την Κυριακή 1-2-2015 η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Πέλλας.

Η τελετή έγινε στη Λέσχη Αξιωματικών ΙΙ ΜΚ/Μεραρχία Πεζικού, και το Δ.Σ. του συνδέσμου ευχαριστεί τον Στρατηγό Διοικητή της ΙΙ ΜΚ/ΠΖ κ. Αλεβίζο για την διάθεση της αίθουσας μετά του προσωπικού της. 

Το Δ.Σ. ευχαριστεί επίσης και την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας για την ευλογία της, τους εκλεκτούς καλεσμένους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωσή μας, καθώς και όλους εσάς τους Εφέδρους Αξιωματικούς που με την παρουσία σας μας δώσατε μεγάλη χαρά. 

Τυχερός της βασιλόπιτας ήταν το μέλος του Συνδέσμου μας Χ”Ηλιάδης Θωμάς. 



Λίγα λόγια για τον σύνδεσμο και τον ρόλο του στην κοινωνία


Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Πέλλας ιδρύθηκε το 1952 μαζί με 54 άλλους συνδέσμους όσους και οι νομοί του Κράτους. 

Με τον Ν1301/82 έγινε νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, όπως και παραμένει με τον Ν3648/2008 που τροποποιεί τον 1301/82.

Ο Σ.Ε.Α.Ν. Πέλλας ανήκει στην Ανωτάτη Ομοσπονδία Εφέδρων Αξιωματικών και εν συνεχεία στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 

Διοικείται από εννέα μέλη που είναι αιρετοί και εκλέγονται κάθε τρία χρόνια. Είναι έγκριτα μέλη της κοινωνίας και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αμισθί. 

Τα έσοδα του Συνδέσμου προέρχονται από τις ετήσιες συνδρομές των μελών και από επιχορηγήσεις της ΔΕΠΑΘΑ.

Ο σκοπός και οι δραστηριότητες του Σ.Ε.Α.Ν. Πέλλας ορίζονται από τον Ν3648/2008 και έχουν ως προτεραιότητα τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των εφέδρων του Νομού αλλά και τη σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των Συνδέσμων άλλων Νομών. 

Ο Σύνδεσμος αποτελεί τον κρίκο του Έλληνα πολίτη με τις ένοπλες δυνάμεις και συμβάλλει τα μέγιστα στην ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, της Πολιτείας και της τοπικής κοινωνίας σε οποιοδήποτε πρόβλημα. 

Συμβάλλει στην πολιτιστική, κοινωνική, επιμορφωτική και ενημερωτική ζωή των πολιτών του Νομού μας, με εκδηλώσεις, ομιλίες, ψυχαγωγίες, επισκέψεις σε ιδρύματα, φυλάκια κλπ. 

Συμμετέχει στον εορτασμό των εθνικών εκδηλώσεων της Μεραρχίας μας και των Δήμων του Νομού.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *