Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Ο Αδόλφος Χίτλερ καταδικάζεται σε 5 χρόνια φυλάκισης (Σαν σήμερα 1/4)

1924: Ο Αδόλφος Χίτλερ καταδικάζεται σε 5 χρόνια φυλάκισης για τη συμμετοχή του στο αποκληθέν «Πραξικόπημα της Μπυραρίας». Θα παραμείνει στη φυλακή μόνο για 9 μήνες.

1929: Κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους η μικρού μήκους ταινία του Λουίς Μπουνιουέλ «Ένας ανδαλουσιανός σκύλος», σε σενάριο Σαλβαδόρ Νταλί, που θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα του σουρεαλισμού στο χώρο της 7ης τέχνης.

1955: Στην Κύπρο, η ΕΟΚΑ ξεκινάει τον ένοπλο αγώνα ενάντια στην αγγλική κυριαρχία.







 Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 1/4
1948 Ο Τζαμαϊκανός ska και reggae τραγουδιστής Jimmy Cliff (James Chambers) γεννήθηκε στο Σαίντ Τζέιμς της Τζαμάικα. Δημοφιλή τραγούδια του: "Wonderful World, Beautiful People", "Vietnam", "Wild World" (Cat Stevens), "Reggae Nights" κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame στις 15 Μαρτίου του 2010. Είναι ένας από τους καλλιτέχνες που βοήθησαν στην εξάπλωση της reggae μουσικής σε ολόκληρο τον πλανήτη.

1984 Μια ημέρα πριν γιορτάσει τα τεσσαρακοστά πέμπτα γενέθλια του, ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός της R&B και soul μουσικής Marvin Gaye (Marvin Pentz Gay, Jr. 1939-1984) δολοφονείται από τον πατέρα του στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Σύμφωνα με την κατάθεση του στην αστυνομία, ο πατέρας ισχυρίστηκε ότι τον πυροβόλησε αφού πρώτα ο σαραντατετράχρονος τραγουδιστής τον είχε δείρει. Ο ισχυρισμός έγινε δεκτός στο δικαστήριο και δεν δικάστηκε για φόνο πρώτου βαθμού. Το ειρωνικό στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν δώρο του γιου προς τον πατέρα. Ο "πρίγκιπας της soul" από μικρός τραγουδούσε στην χορωδία της εκκλησίας του πατέρα του. Αρχικά έκανε φωνητικά σε καλλιτέχνες όπως οι Chuck Berry και Etta James και έπαιζε τύμπανα σαν επαγγελματίας ντράμερ για τους The MiraclesThe Marvelettes κ.α. Το 1961 υπέγραψε με την Motown και άλλαξε το όνομα του από Marvin Gay σε Marvin Gaye. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τραγούδια όπως τα "I Heard It Through the Grapevine", "What's Going On", "Mercy Mercy Me (The Ecology)" κ.α. Το 1982 κέρδισε βραβείο Grammy για το τραγούδι "Sexual Healing". Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1987.




Αθλητισμός 1/4
1/4/2010 Ο 58χρονος πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου διανύει με το κανό του μία απόσταση 12 ναυτικών μιλίων κωπηλατώντας σε ένα μονοθέσιο συνεχώς επί 4 ώρες, περνώντας από την παραλία της Ερμιόνης στην Πελοπόννησο απέναντι την Ύδρα.

1/4/2008 Ο Bojan Krkic σκοράρει για τη Μπαρτσελόνα εναντίον της Σάλκε 04 (0-1) και γίνεται ο νεότερος ποδοσφαιριστής (17 ετών και 217 ημερών) που σημειώνει γκολ σε τελική φάση του Champions League. Ο νεότερος ποδοσφαιριστής που έχει σημειώσει γκολ στο Champions League παραμένει ο Peter Ofori-Quae (17 ετών και 194 ημερών), όταν είχε σκοράρει το μοναδικό γκολ του Ολυμπιακού στον εκτός έδρας αγώνας με την Ρόζενμποργκ (5-1) στην φάση των ομίλων.

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *