Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Παρουσία του Βουλευτή Γιάννη Σηφάκη στις συναντήσεις της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ με τους Δήμους και τους προέδρων των Τ.Δ. Αριδαίας και Έδεσσας

Πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 30 Μάρτη συναντήσεις της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ με τους Δήμους και προέδρους Τ.Δ. Αριδαίας και Έδεσσας παρουσία του βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας Γιάννη Σηφάκη.

Οι συναντήσεις αυτές κρίθηκαν απαραίτητες γιατί έχει παρατηρηθεί πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας τόσο στην περιοχή της Αριδαίας όσο και των Τ.Δ. της Έδεσσας. 

Και στις δύο συναντήσεις ανεδείχθη το πρόβλημα ενημέρωσης που ακόμη υπάρχει και η ανάγκη ουσιαστικής υποβοήθησης από την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού αναπτυξιακού έργου. 



Ο κ. Σηφάκης αναφέρθηκε στην σημασία του Κτηματολογίου για την Πέλλα και στην ανάγκη οι πολίτες να δηλώσουν οτιδήποτε θεωρούν ότι τους ανήκει σε όποια κατάσταση από πλευράς αποδεικτικών ιδιοκτησίας και να βρίσκεται. Ακόμη να κάνουν τις δηλώσεις τους εντός των προθεσμιών ( με καταληκτική ημερομηνία την 2 Ιουνίου) για να μην έχουν δυσάρεστες εκπλήξεις στην κατοχύρωση των ιδιοκτησιών τους. Στην πορεία θα έχουν τον χρόνο να «ξεκαθαρίσουν» πιθανά προβλήματα στην νόμιμη κατοχύρωση της ιδιοκτησίας που ξέρουν ότι τους ανήκει. Ακόμη ενημέρωσε ότι η Πολιτεία εξετάζει διάφορα προβλήματα ( για την διευκόλυνση της πληρωμής των τελών, την μείωση του αριθμού των τελών σε μακροχρόνιες μισθώσεις, τα δικαιώματα χρήσης σε εκχερσωμένες εκτάσεις, προβλήματα με τις ιδιοκτησίες σε περιοχές NATURA κλπ) που όμως δεν πρέπει να αποτελέσουν λόγους καθυστέρησης στην κατάθεση των δηλώσεων κτηματογράφησης.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *