Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Π.Ε. Πέλλας: Εξετάσεις χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας ανακοινώνει τα εξής:

Από τις 17-04-2015 τίθεται σε εφαρμογή η ψηφιακή υπηρεσία χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων. 

Η εφαρμογή αυτή αφορά τις εξετάσεις στις οποίες θα πρέπει να συμμετάσχουν οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί ώστε να πάρουν την πιστοποίηση ότι είναι επαγγελματίες χρήστες γεωργικών φαρμάκων, για να μπορούν να αγοράζουν και να ψεκάζουν γεωργικά φάρμακα που προορίζονται για επαγγελματική χρήση.

Για τον λόγο αυτό εκδόθηκε η υπ' αριθμ. 3501/41173/14-04-2015 (ΦΕΚ Β΄629/17-4-2015) ΚΥΑ όπου αναφέρεται το ύψος των τελών που θα πρέπει να καταβάλουν οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί ώστε να δικαιούνται να λάβουν μέρος στις εξετάσεις.

Μέχρι τις 31 Αυγούστου 2015, το Τέλος Εξέτασης ορίζεται σε είκοσι πέντε ευρώ (25€)

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2015, το Τέλος εξέτασης ορίζεται σε πενήντα ευρώ (50€).

Υπενθυμίζεται ότι από τις 26 Νοεμβρίου 2015, θα απαγορεύεται η πώληση γεωργικών φαρμάκων σε παραγωγούς που δεν έχουν περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις ή που δεν έχουν συνεργασία ή σχέση με κάποιον πιστοποιημένο για χρήση γεωργικών φαρμάκων ψεκαστή.

Η πληρωμή των ανωτέρω Τελών Εξέτασης, θα γίνεται στα αναγνωρισμένα Κέντρα εξέτασης, τα οποία έχουν εγκριθεί από το ΥΠΑΠΕΝ και τα οποία θα ενημερώνουν τους παραγωγούς για την ακριβή ημερομηνία και ώρα των εξετάσεων.

Το σύνολο των εξεταζόμενων ερωτήσεων καθώς και τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι εξετάσεις οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να τα δουν στην ιστοσελίδα



Διευκρινίζεται ότι δεν είναι υποχρεωμένοι οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί να παρακολουθήσουν κάποιο πρόγραμμα εκπαίδευσης σε κάποιο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Ο οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετάσχει στις εξετάσεις αρκεί να έχει πληρώσει το Τέλος Εξετάσεων και είναι σε θέση να απαντήσει σωστά στις ανωτέρω αναφερόμενες ερωτήσεις.

Επίσης στην ιστοσελίδα της Διαύγειας (https://diavgeia.gov.gr/) πληκτρολογώντας κάποιος στο πεδίο “Εισάγετε κείμενο για αναζήτηση αποφάσεων..” τον κωδικό 6ΒΛΖ465ΦΘΗ-ΗΟΕ θα μπορεί να διαβάσει το υπ' αριθμ. 3625/42655/17-04-2015 έγγραφο του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας, όπου περιγράφεται πιο λεπτομερώς ο τρόπος και ο Κανονισμός των εξετάσεων.

Για την εξυπηρέτηση των ενδιαφερόμενων αγροτών, οι ανωτέρω αποφάσεις θα αναρτηθούν σε όλα τα Κοινοτικά καταστήματα των Δήμων της Π.Ε. Πέλλας σε όλους τους Συνεταιρισμούς και σε όλα τα καταστήματα γεωργικών φαρμάκων.


Για τυχόν επιπλέον πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία της ΔΑΟΚ Π.Ε. Πέλλας στα τηλέφωνα 2381352312 ή 2381352305 για τα Γιαννιτσά και στο 2381089324 για την περιοχή της Έδεσσας – Σκυδρας.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *