Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Το ialmopia βλέπει Game of Thrones: Τι είδαμε στο 3ο επεισόδιο της 5ης σεζόν

Το 3ο επεισόδιο της 5ης σεζόν του Game of Thrones μας αποκαλύπτει την πορεία που θα πάρουν κάποιες από τις ιστορίες των ηρώων μέχρι το τέλος. Νέα σχέδια, αλλαγές πλάνων και ευκαιρίες
για εκδίκηση εμφανίζονται από το πουθενά. Ο Mark Mylod ήταν ο σκηνοθέτης του επεισοδίου, ενώ το σενάριο υπέγραψαν για άλλη μια φορά οι δημιουργοί David Benioff και D.B. Weiss.



ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS ΓΙΑ ΤΟ 3ο ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ 5ης ΣΕΖΟΝ



Braavos

Το επεισόδιο της περασμένης Κυριακής ξεκινά με την Arya Stark και την προσπάθειά της να γίνει..’’Κανένας’’. Την προηγούμενη εβδομάδα την είχαμε δει να εισέρχεται στο House of the Black and White. Τώρα τη βλέπουμε μέσα στη φωλιά των δολοφόνων, όπου καθαρίζει και σφουγγαρίζει πατώματα, αντί να μαθαίνει την ‘’τέχνη’’ του να σκοτώνεις. Όταν αναρωτάται γιατί πρέπει να τα περάσει όλα αυτά, παίρνει ως απάντηση τη γνωστή φράση ‘’valar dohaeris’’ (όλοι οι άντρες πρέπει να υπηρετούν). Μετά από μια διένεξη με μια άλλη μαθητευόμενη, η Αrya διατάζεται να εξαφανίσει ό,τι υπάρχει στην κατοχή της από το παρελθόν, συμπεριλαμβανομένου και του σπαθιού της, της ‘’Needle’’. Φυσικά, της είναι αδύνατο να το πετάξει στη θάλασσα, και κρύβοντάς το μέσα σε ένα βράχο, μας δείχνει πως ποτέ δεν θα ξεχάσει ποια πραγματικά είναι.



King’s Landing

Οι γάμοι στο Westeros δεν έχουν συνήθως..ευτυχή κατάληξη! Σε αυτήν την περίπτωση όμως, οι ευτυχείς νεόνυμφοι...επέζησαν της γαμήλιας δεξίωσης. Για τον νεαρό Βασιλιά Tommen, το γλέντι συνεχίστηκε και αργότερα, καθώς ολοκλήρωσε τη σχέση του με την εκθαμβωτική Margaery χωρίς να χάσει λεπτό! Προφανώς η νέα Βασίλισσα έχει στο μυαλό της να χειραγωγήσει με αυτόν τον τρόπο τον νεαρό Βασιλιά, θέτοντας στο περιθώριο τη μητέρα του Cersei. Επιπροσθέτως, η Margaery βρίσκει την ευκαιρία να γελοιοποιήσει την Βασιλομήτωρα μπροστά στις νεαρές φίλες της, προφανώς για λόγους επίδειξης. Ο High Septon του King’s Landing δέχεται την επίθεση των φανατικών Sparrows, κατά τη διάρκεια των περιπτύξεών του σε έναν από τους οίκους ανοχής του Littlefinger. Κατόπιν αυτού, ζητά τη βοήθεια της Cersei, η οποία αποφασίζει να δει από κοντά τον αρχηγό των Sparrows. Μέσα σε ένα πλήθος φτωχών και πεινασμένων ανθρώπων, η Cersei συνάπτει άλλη μια ισχυρή συμμαχία με τον θρησκευτικό ηγέτη, ίσως για να τη χρησιμοποιήσει προς όφελός της, εκπαραθυρώνοντας την Margaery. Τέλος, η επίσκεψή της στο μυστικό εργαστήρι του Qyburn μας δείχνει ότι μάλλον προετοιμάζει κάτι...αφύσικο! 



The Wall

Ο νέος Lord Commander Jon Snow συναντάται με τον Stannis και τον Davos για να συζητήσουν το θέμα της έλλειψης προμηθειών στο Castle Black, λόγω της εκεί παρουσίας του στρατού του Stannis. Ο Stannis ανακοινώνει πως θα πορευτεί νότια για να επιτεθεί στον στρατό του Bolton στο Winterfell και δίνει συμβουλές στον Jon για το πως να ασκήσει τα νέα του καθήκοντα. Αργότερα, ο Jon δίνει έναν σημαντικό τίτλο του Τείχους στον ‘’αντίπαλό’’ του Alliser Thorne. Στη συνέχεια, κι ενώ αναθέτει στο ‘’τσιράκι’’ του Alliser, τον Lord Janos Slynt, μια αποστολή σε ένα από τα κατεστραμμένα κάστρα του Τείχους, δέχεται την υβριστική επίθεσή του, καθώς και την άρνηση να εκτελέσει τις εντολές. Φυσικά, ο Jon εκμεταλλεύεται την ευκαιρία που του δίνουν οι ‘’νόμοι’’ της Night’s Watch και παίρνει το κεφάλι του Lord Slynt, πράγμα που εγκρίνει ο Stannis...κι εμείς οι ακόλουθοι της σειράς βεβαίως!



Volantis

Ο Tyrion και ο Varys βγαίνουν από την άμαξα με την οποία ταξιδεύουν για μια βόλτα στο Volantis, μιας κι ο αγαπημένος νάνος θέλει να...ξεπιαστεί! Με τον όρο ‘’ξεπιαστεί’’ εννοούμε φυσικά να βρει έναν οίκο ανοχής! Στο δρόμο τους συναντούν μια Κόκκινη Ιέρεια, που μιλά σε μια ομάδα πιστών για τη Βασίλισσα των Δράκων στη Meereen. Ο Tyrion παίρνει μια γεύση για το πού κατευθύνεται και συνεχίζει την αναζήτηση μιας γυναίκας για να..ξεπιαστεί. Στον οίκο ανοχής όπου καταλήγουν, ο Tyrion αδυνατεί να ολοκληρώσει την επιθυμία του με μια από τις ιερόδουλες που βρίσκει εκεί. Αντιθέτως, μόλις βρίσκεται μόνος συναντά τον Jorah Mormont, ο οποίος και τον απαγάγει, λέγοντάς του πως θα τον πάει στη...Βασίλισσα. Όμως σε ποια Βασίλισσα αναφέρεται;



Winterfell - The North

Ο Ramsey είναι αρκετά απασχολημένος με το να...ξεπετσιάζει άρχοντες του Βορρά, οι οποίοι δεν είχαν διάθεση να δηλώσουν υποταγή στον πατέρα του. Ο Roose Bolton του εξηγεί πως πρέπει να αλλάξει τις μεθόδους του, μιας και δεν έχει πια την κάλυψη του κραταιού (αλλά..νεκρού) Tywin Lannister. Επίσης, του ανακοινώνει πως συμφώνησε με τον Baelish στον να παντρευτεί ο Ramsey τη Sansa. Αυτό το ακούει κρυφά ο Reek (Theon Greyjoy για τους.. αδαείς), αλλά τι μπορεί να κάνει πια στην κατάσταση μου βρίσκεται;

Η Sansa παρουσιάζεται μπροστά στο δολοφόνο της μητέρας και του αδερφού της και δίνει μια πραγματική παράσταση. Αργότερα οδηγείται στο παλιό της δωμάτιο από μια γηραιά κυρία, η οποία καλωσορίζει την κόρη του Lord Stark με τη φράση ‘’Τhe North remembers (Ο Βορράς θυμάται). Υπονοεί άραγε κάτι η γηραιά κυρία;


Η Brienne και ο Pod έχουν μια πολύ όμορφη συζήτηση, στην οποία η πανύψηλη πολεμίστρια εξομολογείται το πως αφοσιώθηκε στην υπηρεσία του Renly Baratheon. Αφού υπόσχεται στον Pod ότι θα του μάθει να πολεμά σαν ιππότης, ορκίζεται να οδηγήσει στο θάνατο τον άνθρωπο που θεωρεί υπεύθυνο για τη δολοφονία του Renly, τον Stannis Baratheon.


Όπως πάντα, περιμένουμε τη γνώμη σας για το επεισόδιο στα σχόλια! Ακόμη, δείτε στο παρακάτω video το trailer του 4ου επεισοδίου!



Επιμέλεια: Θεόφιλος Παπαδόπουλος

ialmopia.gr



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *