Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Επιστολή του Γιάννη Σηφάκη σε τοπικούς άρχοντες και Επιμελητήρια των νομών Πέλλας και Φλώρινας

Επιστολή προς τους Αντιπεριφερειάρχες Πέλλας και Φλώρινας και τους Δημάρχους Πέλλας και Φλώρινας καθώς και τα Επιμελητήρια των δύο Περιφερειακών ενοτήτων για την υπογραφή και διεκδίκηση κοινού αιτήματος για την άμεση ανάθεση οριστικής μελέτης για τον προαστιακό σιδηρόδρομο μέσω Γιαννιτσών και την από κοινού διεκδίκηση της άρσης της συγκοινωνιακής απομόνωσης της Πέλλας καθώς και την βελτίωση των προσβάσεων στην Φλώρινα


Η επιστολή έχει ως εξής:


Κε Αντιπεριφερειάρχα, Κε/Κα Δήμαρχε, Κε/Κα Πρόεδρε

Στα πλαίσια της αναγκαίας προετοιμασίας για τις προτάσεις που θα υποβληθούν στο ΣΕΣ για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 (ή και σε άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία) και με βάση τα αποτελέσματα των πρόσφατων συναντήσεων μου στην Αθήνα που δημιουργούν βάσιμες ελπίδες για την δυνατότητα άμεσης ανάθεσης της οριστικής μελέτης για το σημαντικό αναπτυξιακό έργο της προαστιακής σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης-Έδεσσας-Φλώρινας μέσω Γιαννιτσών και της παράκαμψης Σκύδρας- Αριδαίας σας παρακαλώ για την από κοινού υπογραφή σχετικού αιτήματος προς τον Αν.Υπουργό Μεταφορών ( σχέδιο του οποίου επισυνάπτεται). Ακόμη σας καλώ για την από κοινού υποστήριξη του αιτήματος σε συνάντηση με τον κ. Υπουργό Υποδομών και την Γενική Γραμματέα Υποδομών που προγραμματίζεται για την εβδομάδα μετά την Κυριακή του Θωμά. Το θέμα της συνάντησης θα είναι η άμεση ανάθεση της οριστικής μελέτης της προαστιακής σύνδεσης μέσω Γιαννιτσών και της παράκαμψης προς Αριδαία , η άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης της Πέλλας ( με την χρηματοδότησηση και των έτοιμων έργων παρακάμψεων Χαλκηδώνας και Γιαννιτσών) και η βελτίωση των προσβάσεων στην Φλώρινα.

Πρώτιστο καθήκον μας θεωρώ ότι είναι να ετοιμάσουμε νέες μελέτες και να ωριμάσουμε βασικά έργα υποδομής όπως ο σιδηρόδρομος, τα αρδευτικά φράγματα , τα αντιπλημμυρικά έργα κ.α. που μαζί με τις έτοιμες μελέτες ( παρακάμψεις Χαλκηδώνας και Γιαννιτσών , το φράγμα του Αλμωπαίου και άλλα) πρέπει να αποτελέσουν προτάσεις στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ) και στα άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία. Να δουλέψουμε όλοι μαζί για να προετοιμαστούμε για την ανάπτυξη που θα ακολουθήσει την συμφωνία που θα πετύχει η κυβέρνηση με τους εταίρους.

Είμαι σίγουρος ότι συμφωνείτε ότι δεν αρκεί να αναμασάμε συνεχώς ώριμα (μελετητικά) έργα που απλά περιμένουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να υποβληθούν (και που η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας θα υλοποιήσει) αλλά να ωριμάζουμε και νέα έργα με βάση τις κοινωνικές ανάγκες.

Στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση ή συνεννόηση

Γιάννης Σηφάκης

Βουλευτής Πέλλας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *