Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Πληρώνεται η προκαταβολή για το επίδομα τέκνων απο τον ΟΓΑ

Κανονικά όπως έχει ήδη ανακοινωθεί θα πληρωθεί η Α' δόση για το επίδομα τέκνων και των πολυτεκνικών επιδομάτων του ΟΓΑ για το 2015, αφού ήδη είναι στην διάθεση του Οργανισμού τα 136 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την καταβολή στους δικαιούχους. Η πληρωμή θα γίνει την Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί σύμφωνα με δηλώσεις του Διοικητή του Οργανισμού κ. Βεργίνη. 

Την Α δόση των οικογενειακών επιδομάτων (επίδομα τέκνων, ειδικό πολυτεκνικό επίδομα) θα λάβουν περίπου 693.000 οικογένειες και θα δουν τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς που είχαν δηλώσει και εισέπρατταν τα επιδόματα του 2014. 

Επίσης ο κ. Βεργίνης έκανε γνωστό ότι περίπου 9.500 δικαιούχοι που έκαναν τροποποιητικές αιτήσεις Α21 το 2014 δεν θα λάβουν την προκαταβολή. 

Συγκεκριμένα ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνης ενημερώνει ότι ο έλεγχος σε τροποποιημένες αιτήσεις Α21 συνεχίζεται και οι ενδιαφε ρόμενοι, για όσες εγκριθούν, θ α ενημερωθούν για την ακριβή ημερομηνία πληρωμής με νεότερη ανακοίνωση. 

Να υπενθυμίσουμε οτι τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ δίνεται ανά 3 μηνο και σε 4 δόσεις τον χρόνο , κάθε χρόνο απαιτείται νέα αίτηση Α21 μετά τις φορολογικές δηλώσεις. Η προκαταβολή δίνεται βάση των στοιχείων του προηγούμενου έτους δηλαδή τις αιτήσεις Α21 που εχει καταθέσει μέσω taxisnet καθε οικογένεια - δικαιούχος το προηγούμενο έτος και δεν χρειάζεται νέα αίτηση. 

Αίτηση θα πρέπει να γίνει με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. 

Ας δούμε όμως τον αναλυτικό οδηγό για την υποβολή της αίτησης μέσω του Taxisnet και το ποιοι δικαιούνται για φέτος τα επιδόματα. 

Η αίτηση - υπεύθυνη δήλωση (έντυπο Α21) συμπληρώνεται και υποβάλλεται ηλεκτρονικά από τον δικαιούχο μέσω του περιβάλλοντος taxisnet (www.asis.ar), αφού έχει υποβληθεί οριστικά η δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1). 


ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΓΑ 

α) Το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων χορηγείται σε όλες τις οικογένειες, που έχουν από ένα εξαρτώμενο τέκνο και άνω, με βάση την κλίμακα ισοδυναμίας, το ισοδύναμο εισόδημα και την εισοδηματική κατηγορία. 
β) Το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών καταβάλλεται στις οικογένειες με τρία και άνω εξαρτώμενα τέκνα. 






dikaiologitika.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *