Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Προτεραιότητα σε posts φίλων στο Facebook

Το Facebook αποφάσισε να αλλάξει τι βλέπετε στο News Feed σας, δίνοντας προτεραιότητα στα posts φίλων σας, έναντι post σελίδων και επιχειρήσεων. Μαζί με την αναβάθμιση αυτή, θα μπορείτε να βλέπετε περισσότερες δημοσιεύσεις φίλων αν δεν έχετε αρκετό περιεχόμενο στο News Feed, ενώ τα post για το πότε ένας φίλος έκανε Like σε μια δημοσίευση ή τη σχολίασε, θα μειωθούν, κάνοντας χώρο για posts που πραγματικά σας ενδιαφέρουν. Συνδυαστικά αυτές οι αλλαγές θα “σπρώξουν” δημοσιεύσεις από Pages πιο κάτω στο News Feed του χρήστη, κάτι που οι επιχειρήσεις δε θα δουν με καλό μάτι. Το Facebook όμως είναι αποφασισμένο να κάνει πιο ευχάριστη την εμπειρία για τον απλό χρήστη.

Το μαθηματικό πρόβλημα του Zuckerberg, ονομάστηκε Zuckerberg’s Law και έχει ως εξής. Κάθε χρόνο οι άνθρωποι και τα Pages αναρτούν περισσότερα updates, photos, videos και links. Οι άνθρωποι αποκτούν περισσότερους φίλους και συνδρομές σε Pages. Αλλά ο χρόνος που περνάνε στο News Feed δεν αυξάνεται αναλογικά, με αποτέλεσμα να μη βλέπουν ότι θέλουν να δουν. Έτσι ο αλγόριθμος που ορίζει τι εμφανίζεται στο News Feed και με ποια σειρά, είναι εξαιρετικά περίπλοκος. Στην παρακάτω εικόνα όμως μπορείτε να δείτε μια απλουστευμένη έκφραση του.unboxholics.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *