Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Τα 10 σημαντικότερα λάθη της Ιστορίας που θα σας κάνουν να ξεχάσετε τα δικά σας (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Σίγουρα θα έχετε κάνει και εσείς κάποιο λάθος, το οποίο αργότερα μετανιώσατε. Ό,τι λάθος και αν έχετε κάνει, όμως, και νιώθετε τύψεις γι'αυτό, μην ανησυχείτε.

Εμείς σας παρουσιάζουμε δέκα περιπτώσεις, όπου κάποιοι έκαναν μερικά από τα σημαντικότερα λάθη στην ιστορία:

1. Οι απορρίψεις των χειρόγραφων της J.K Rowling

Δώδεκα εκδοτικοί οίκοι είχαν απορρίψει το «Χάρι Πότερ» της Rowling, πριν τελικά ο εκδοτικός οίκος Bloomsbury υπογράψει μαζί της συμβόλαιο, έπειτα από προτροπή της οχτάχρονης κόρης του διευθυντή, Alice.

Το βιβλίο αποτέλεσε γρήγορα τεράστια εκδοτική επιτυχία, μεταφράστηκε σε περισσότερες από 60 γλώσσες, σε 200 χώρες, με τα κέρδη της συγγραφέως από τις πωλήσεις των περίπου 400 εκατομμυρίων αντιτύπων παγκοσμίως, να υπολογίζονται στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια.









2. Ο Ουαλός που βιάστηκε να πετάξει μια περιουσία στα σκουπίδια

Ο James Howells είχε αγοράσει 7.500 bitcoins (σ.σ. εικονικό νόμισμα που χρησιμοποιείται στο Διαδίκτυο) το 2009, όταν η αξία τους ήταν ελάχιστη.

Ως το 2013, ένα τέτοιο νόμισμα είχε φτάσει να κοστίζει περίπου 853 ευρώ, με τον άνδρα να διαθέτει ένα ποσό κοντά στα 6.2 εκατομμύρια ευρώ. Που ήταν το πρόβλημα;

Είχε αφήσει ξεχασμένο τον σκληρό δίσκο σε ένα συρτάρι για χρόνια και αργότερα τον πέταξε στα σκουπίδια, δίχως να έχει γνώση της περιουσίας που αυτός θα του εξασφάλιζε. Όταν συνειδητοποίησε το λάθος του, επισκέφτηκε την τοπική χωματερή, όπου του είπαν πως ο δίσκος θα μπορούσε να είναι οπουδήποτε, στους απέραντους λοφίσκους ύψους 1.5 μέτρου με σκουπίδια.


3. Ο άνθρωπος που αρνήθηκε να αγοράσει την Google για 1 εκατομμύριο δολάρια

Το 1999 οι ιδρυτές της Google, Larry Page και Sergey Brin προσέγγισαν τον διευθύνοντα σύμβουλο της Excite, George Bell, εκφράζοντας του την πρόθεση τους να πουλήσουν την μηχανή αναζήτησης που είχαν δημιουργήσει για περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια.

Καθώς ο Bell δεν φαινόταν να ενδιαφέρεται για την αρχική τους πρόταση, οι δύο νεαροί ιδρυτές της Google «έπεσαν» στα 750.000 δολάρια, προσπαθώντας να επιτύχουν μια συμφωνία.

Ο George Bell αρνήθηκε και πάλι. Ακόμη θα το μετανιώνει. Σήμερα, η αξία της δημοφιλέστερης μηχανής αναζήτησης στον κόσμο εκτιμάται στα 365 δισεκατομμύρια δολάρια.


4. Ο άνθρωπος που δεν πυροβόλησε τον Χίτλερ, όταν μπορούσε

Το 1914, κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, ο Βρετανός στρατιώτης Henrey Tandey, ο οποίος έμελλε να γίνει ένας από τους γνωστότερους ένστολους της εποχής, τυχαία συνάντησε τραυματισμένο και άοπλο τον Αδόλφο Χίτλερ, που υπηρετούσε στον γερμανικό στρατό ως δεκανέας.

Ο Tandey αποφάσισε να μην τον πυροβολήσει εν ψυχρώ, χαρίζοντας του την ζωή. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες αμφιβολίες για την εγκυρότητα της ιστορίας αυτής, την οποία και ο ίδιος ο μετέπειτα ηγέτης της Ναζιστικής Γερμανίας δημοσιοποίησε.







5. Η πώληση 610.000 μετοχών αντί μίας

Το 2005, ένας Ιάπωνας χρηματιστής έκανε ζημία ύψους 190 εκατομμυρίων λίρων στην εταιρία του, καθώς μπερδεύτηκε και πώλησε 610.000 μετοχές για 1 γιεν(μισή λίρα), αντί να πουλήσει 1 μετοχή για 610.000 γιεν, όπως είχε πρόθεση να κάνει.

Παρά τις επαναλαμβανόμενες και συνεχείς παρακλήσεις της εταιρίας, το Χρηματιστήριο του Τόκιο αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα τους για διόρθωση του λάθος και η εταιρία αναγκάστηκε, ύστερα, να αγοράσει και πάλι τις μετοχές, σε υψηλότερη τιμή.


6. Όταν νευρίασαν τον Genghis Khan

Ο Genghis Khan, ο διάσημος στρατιωτικός ηγέτης της Μογγολίας και μεγαλύτερος κατακτητής του 13ου αιώνα, είχε επιχειρήσει να διανοίξει διπλωματικές και εμπορικές σχέσεις με τον Ala ad-Din Muhammad, δυνάστη της γειτονικής επαρχείας του Khwarezmid, όπου σήμερα βρίσκεται το Ιράν και το Ιράκ.

Ωστόσο, όταν η πρόταση του απορρίφθηκε και ένας απεσταλμένος του, Μογγόλος διπλωμάτης, αποκεφαλίστηκε, ο Khan αντέδρασε με οργή. Απέστειλε στρατό περίπου 200.000 πολεμιστών, που ουσιαστικά κατέστρεψε την αντίπαλη αυτοκρατορία.


7. Το Facebook αρνήθηκε να προσλάβει δύο προγραμματιστές- το πλήρωσε ακριβά

Το 2009, οι προγραμματιστές Brian Acton και Jan Koum, προσπάθησαν να προσληφθούν από το Facebook.

Μολονότι έγιναν δεκτοί σε κάποιες συνεντεύξεις, δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια πρόσληψη, κάτι που δημοσιοποίησαν και οι ίδιοι στους λογαριασμούς τους στα κοινωνικά δίκτυα.

Λίγα χρόνια αργότερα, το Facebook αγόρασε την εφαρμογή WhatsApp για 19 δισεκατομμύρια- πρόκειται για το εγχείρημα που ξεκίνησαν οι δύο άνδρες, όταν δεν κατάφεραν να προσληφθούν στο Facebook.


8. Η παραγγελία τρένων που ήταν πολύ φαρδείς για τις πλατφόρμες

Η γαλλική εθνική σιδηροδρομική εταιρία SNCF ξόδεψε 15 δισεκατομμύρια λίρες σε μια νέα παραλαβή τρένων, φέτος.

Δυστυχώς, οι νέοι συρμοί αποδείχθηκαν υπερβολικά φαρδείς για τους 1.300 σιδηροδρομικούς σταθμούς κατά μήκος της χώρας- ένα πρόβλημα που, από ότι φαίνεται, πρόκειται να κοστίσει περίπου 36 εκατομμύρια λίρες για να επιδιορθωθεί.

Ο Emmanuel Grondein, από την ένωση των εθνικών σιδηροδρόμων περιέγραψε το ζήτημα: «Είναι σαν να παραγγέλνεις ένα μεγάλο, καινούριο αυτοκίνητο, χωρίς να έχεις ελέγξει αν χωράει στο γκαράζ σου».


9. Η δισκογραφική που είχε να επιλέξει μεταξύ δύο συγκροτημάτων- και επέλεξε το λάθος

Το 1962, η δισκογραφική εταιρία Decca επιθυμούσε να βρει και να υπογράψει μια ανερχόμενη μπάντα. Πέρασαν από δοκιμαστικά δύο μπάντες νεαρών, στα στούντιο τους στο Λονδίνο και εν τέλει αποφάσισαν να υπογράψουν συμβόλαιο με μία εξ αυτών.

Το όνομα του σχήματος που κατάφερε να υπογράψει συμβόλαιο με την εταιρία; Brian Poole and the Tremeloes.

Ποιοί ήταν εκείνοι που είχαν απορριφθεί; Μια μπάντα τεσσάρων ατόμων από το Λίβερπουλ, που λεγόταν The Beatles.


10. Το ορθογραφικό λάθος που κόστισε 9 εκατομμύρια λίρες

H βρετανική κυβέρνηση δέχθηκε μήνυση ύψους 9 εκατομμυρίων λιρών, μετά από ένα τυπογραφικό λάθος, για ένα «s» που έβαλε εκεί που δεν έπρεπε, ουσιαστικά, αναφερόμενο σε ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων μιας εταιρίας.

Το λάθος της κυβέρνησης είχε ως αποτέλεσμα περισσότεροι από 250 άνθρωποι να χάσουν τις δουλειές τους, όταν η 124 χρόνων ουαλική εταιρία με την επωνυμία «Taylor and Sons», λανθασμένα γράφτηκε ως «Taylor and Son»- μια εταιρία που κήρυξε πτώχευση το 2009.



huffingtonpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *